Antena 3 CNN Externe Ucraina a incendiat un depozit rusesc de combustibil la sute de kilometri în interiorul Rusiei

Ucraina a incendiat un depozit rusesc de combustibil la sute de kilometri în interiorul Rusiei

ATACMS
Armata ucraineană a confirmat un atac nocturn asupra unui depozit petrolier din regiunea rusă Voronej Sursă foto: Hepta / DPA Images
de A.I.    |    04 Oct 2024   •   12:38

Statul Major al Forțelor armate ucrainene a confirmat atacul din noaptea de joi spre vineri asupra unui depozit de petrol în regiunea rusă Voronej, unde a izbucnit un incendiu, relatează Agerpres, citând EFE.

Forțele de apărare ale Ucrainei au efectuat noaptea trecută un atac asupra depozitelor de carburanți și lubrifianți "Nefteprodukt" din apropierea localității Anna, în regiunea Voronej, a indicat Statul Major General ucrainean într-un comunicat publicat pe Telegram.

"A fost notată intrarea în funcțiune a sistemelor rusești de apărare antiaeriană în zonă. S-a confirmat că cel puțin una din cisterne a fost lovită. S-a produs un incendiu", se mai spune în comunicat.

Statul Major ucrainean a precizat că atacul a fost efectuat de forțele Serviciului de Securitate al Ucrainei, SBU, în cooperare cu alte unități ale armatei.

Voronej se învecinează cu regiunea ucraineană Lugansk iar capitala omonimă a regiunii ruse se află la câteva sute de kilometri de frontieră.

Aleksandr Gusev, guvernatorul din Voronej, a declarat că o dronă ucraineană a lovit un depozit de combustibil din apropierea satului Anna, provocând un incendiu de mici proporții, "care a fost stins imediat de pompieri".

×
Subiecte în articol: Voronej depozit petrolier Ucraina Rusia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close