Antena 3 CNN Externe Ucraina a inaugurat ruta turistică Odesa - Insula Şerpilor

Ucraina a inaugurat ruta turistică Odesa - Insula Şerpilor

Ucraina a inaugurat ruta turistică Odesa - Insula Şerpilor
16 Iun 2008   •   21:18

Ruta turistică "Odesa-Insula Şerpilor" a fost inaugurată de guvernatorul regiunii Odesa. Prima cursă de croazieră a avut loc duminică, în prezenţa mai multor oficialităţi. Oficialităţile prezente la inaugurarea rutei au participat, pe vas, şi la o conferinţă cu titlul "Perspectivele dezvoltării infrastructurii şi activităţilor economice în Insula Şerpilor".

Între Odesa şi insulă vor circula, zilnic, mai multe şalupe, fiind evaluată şi posibilitatea unor curse de elicopter. Autorităţile au luat în calcul şi construirea unei biserici ortodoxe. Iniţiativa face parte din planul general de dezvoltare a insulei, aprobat anul trecut de Guvernul de la Kiev.

Pe insulă locuiesc în prezent aproximativ 155 de persoane, o treime dintre ei fiind militari. Ucraina şi România se judecă, în prezent, la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, în problema delimitării platoului continental al Insulei Şerpilor. Ucrainienii vor recunoaşterea insulei ca zonă locuită, iar România susţine că aceasta este doar o stâncă, fără drept la platou continental.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close