Antena 3 CNN Externe Ucraina acuză Rusia că folosește bombe cu fosfor

Ucraina acuză Rusia că folosește bombe cu fosfor

Un responsabil al poliţiei ucrainene din regiunea Lugansk din estul ţării a acuzat în noaptea de sâmbătă spre duminică armata rusă că i-a atacat localitatea cu bombe cu fosfor.

pjimage (38)
Sursa foto: Twitter/Jerusalem_Post
de Alexandra Ionescu    |    13 Mar 2022   •   14:49

Aceasta urmează acuzațiilor făcute de oficialii ucraineni, care au postat imagini și videoclipuri pe rețelele de socializare cu ceea ce ei pretindeau a fi fosfor alb.

Luptele continuă în cea de-a 18-a zi a invaziei Ucrainei de către Rusia, zonele civile din zonele Harkov și Mariupol ar fi fost atacate de forțele ruse.

Armata ucraineană a acuzat forțele ruse că continuă să folosească infrastructura civilă în scopul invaziei lor în curs, care include deghizarea în civili sau soldați ucraineni.

Armata ucraineană a acuzat, de asemenea, forțele ruse că vizează civili și le confiscă bunurile personale, informează The Jerusalem Post.

Potrivit statului separatist separatist al Republicii Populare Lugansk (LPR), susținut de ruși, forțele ucrainene au lansat bombardamente de artilerie pe teritoriul LPR de trei ori în ultimele 24 de ore, a informat duminică agenția de presă rusă TASS.

În regiunea Harkov, forțele ruse au lansat aproximativ 50 de obuze de artilerie și mortiere în zone rezidențiale, în special în Harkiv, Chuguev, Izium și Rogan, a raportat NV, citând șeful Administrației Regionale de Stat Harkiv, Oleg Sinegubov.

Luptele continuă în Irpen și Makarov, lângă Kiev, în timp ce trupele ruse continuă să se deplaseze prin Hostomel, Bucha și Borodyanka, precum și în zonele din apropierea Brovary, unde luptele sunt de asemenea în desfășurare, potrivit presei de stat ucrainene Ukrinform.

Peste noapte, sirenele raidului aerian au declanșat de două ori în Sumi, în timp ce artileria rusă ar fi tras de mai multe ori asupra orașului Okhtyrka și a satelor din jur.

Orașul-port Mariupol rămâne sub asediu și au avut loc confruntări la periferia orașului, în timp ce eforturile de ajutorare sunt încă în desfășurare, potrivit Ukrinform.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close