Suspendarea Twitter a fost anunțată vineri de ministrul Informațiilor din acest stat vest-african, Lai Mohammed.
În motivarea deciziei, acesta a invocat utilizarea constantă, de către cetățeni, a platformei pentru activități pasibile să submineze "existența Nigeriei".
Tweet-ul președintelui, îndepărtat pentru încălcarea politicii privind comportamentul abuziv
Decizia vine după ce Twitter a decis să înlăture o postare a președintelui nigerian Muhammadu Buhari în care acesta formula amenințări la adresa celor vinovați pentru atacuri produse recent asupra unor birouri electorale și secții de poliție.
În postarea ștearsă de pe platformă, Buhari invoca războiul civil din anii '60 ai secolului trecut, în care au murit 1 milion de oameni.
"Aceia dintre noi care luptăm de 30 de luni, care am trecut prin război, le vom vorbi pe limba pe care o înțeleg", a avertizat președintele în tweet-ul îndepărtat pentru încălcarea politicii platformei referitoare la comportamentul abuziv.
Presa internațională notează că amenințările președintelui Buhair îi vizează, aparent, pe cetățenii care au protestat împotriva unităților speciale de poliție SARS, a căror misiune este să combată jafurile dar care, conform Amnesty International, ar fi recurs la tortură și execuții extra-judiciare în ultimii ani.
Sursa citată susține că autoritățile au deschis focul la o manifestație anti-SARS și au ucis mai mulți protestatari.
Twitter nu a comentat imediat suspendarea anunțată de autoritățile nigeriene.
Nigeria: corupție, fraude și grupări islamiste
Nigeria, cea mai populată țară din Africa, este situată în vestul continentului și a fost în deceniul trecut în atenția presei internaționale, în special pentru eforturile susținute, dar fără rezultate convingătoare, de contracarare a mișcării islamiste Boko Haram.
Situat pe locul 3 pe continent după mărimea PIB, acest stat bogat în petrol are și o solidă reputație în materie de corupție, iar ultimele alegeri au fost grevate de fraude masive, conform observatorilor internaționali.
Grupuri armate terorizează populația din zona central-vestică şi de nord-vest a Nigeriei, jefuind sate, furând animale şi recurgând la răpiri în masă pentru răscumpărare.
Un astfel de caz a avut loc la finele lunii trecute, când au fost răpiți zeci de copii de la o școală islamică.
Anterior a apărut informația, neconfirmată oficial, conform căreia liderul Boko Haram, Abubakar Shekau ar fi murit într-o confruntare cu un grup islamist rival.
Boko Haram a fost implicat în răpirea, larg mediatizată internațional, a sute de eleve de școală în 2014.