Practic, utilizând această tehnică specială, regiunile cu densităţi diferite de gaz sau lichid pot fi fotografiate. "În laboratorul meu, folosim această tehnică destul de des", susţine Settles, adăugând că "de cele mai multe ori se foloseşte în alte scopuri, cum ar fi pentru evidenţierea undelor de şoc create în jurul avioanelor de mare viteză".
Procedeul presupune montarea unei oglinzi şi a unei surse de lumină de mici dimensiuni, dar foarte puternică în intensitate. Rezultatul este o imagine striată, care prezintă alternanţa de lumini şi umbre. În lumea dinamicii gazelor, tusea nu este nimic mai mult decât "un jet turbulent de aer cu schimbări în densitate".
Prin această imagine, Settles a dorit să îmbogăţească puţinele informaţii pe care la avem în legătură cu modul în care se transmit bolile între indivizi. Pentru a realiza inedita fotografie, profesorul Gary Settles a colaborat cu doctorul Julian Tang, un expert virusolog din Singapore. Tusea le-a fost "donată" de un student sănătos.
Sursă foto: The New York Times
Antena3.ro