Antena 3 CNN Externe Încă un turist străin a murit în Grecia, după ce a plecat singur într-o drumeție. Este al șaselea astfel de caz în ultimele săptămâni

Încă un turist străin a murit în Grecia, după ce a plecat singur într-o drumeție. Este al șaselea astfel de caz în ultimele săptămâni

Încă un turist străin a murit în Grecia, după ce a plecat singur într-o drumeție. Este al șaselea astfel de caz în ultimele săptămâni
Caniculă. Sursă foto: hepta / Zuma Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   13:38

Un turist din Germania a murit pe insula Creta după ce a plecat într-o excursie, anunță presa din Grecia, citată de agențiile internaționale, potrivit Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 67 de ani plecase duminică dimineața din satul Omalos, situat pe un platou în districtul regional Chania.

Destinația sa era satul de pescari Sougia, aflat la peste 30 de kilometri distanță.

Este probabil că el s-a rătăcit și a luat-o pe un drum greșit, a anunțat, luni, postul public de radio şi televiziune din Grecia, ERT, citând autoritățile.

Al șaselea turist mort pe caniculă în ultimele săptămâni

Soția turistului a raportat dispariția duminică după-amiază. Potrivit relatărilor din presă, bărbatul o sunase anterior şi îi spusese că nu se simte bine.

Cadavrul a fost găsit într-o râpă din apropierea plajei Sentoni, pe o potecă spre defileul Trypti.

Pompierii au localizat corpul neînsuflețit după ce au detectat semnalul de la telefonul mobil.

Acesta este al șaselea caz în care un turist moare în Grecia, în ultimele săptămâni, după ce a pornit pe cont propriu într-o excursie.

Alte trei persoane sunt date dispărute de peste o săptămână după ce au plecat în drumeții.

Autoritățile şi localnicii îi avertizează pe turiștii străini să nu ignore pericolul reprezentat de canicula epuizantă, mai ales la orele amiezii.

×
Subiecte în articol: turist Germania Grecia canicula deces Omalos Creta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close