Antena 3 CNN Externe Turismul bulgar prosperă. 19 cluburi de golf de lux vor fi construite anul acesta

Turismul bulgar prosperă. 19 cluburi de golf de lux vor fi construite anul acesta

Turismul bulgar prosperă. 19 cluburi de golf de lux vor fi construite anul acesta
02 Iul 2008   •   12:41

În Bulgaria terenurile de glof, apărute precum ciupercile după ploaie, reprezintă o alternativă la ?staţiunile de beton? de pe coasta bulgară a Mării Negre, potrivit unei anchete a agenţiei germane DPA, citată de News.bg.

Un exemplu este noul teren de golf din orăşelul Ravno Pole, situat la 25 de kilometri de Sofia, care s-a transformat rapid într-o destinaţie preferată a turiştilor care caută liniştea şi eleganţa. Clubul de glof este în prezent vizitat de tot mai mulţi locuitori ai Sofiei, de diplomaţi şi străini.

Potrivit agenţiei germane, cluburile de golf, cu hoteluri de lux şi facilităţi moderne, vor îmbunătăţi imaginea turismului bulgăresc, asociat de regulă în Europa numai cu vacanţele ieftine la Marea Neagră.

La momentul actual se mai construiesc în ţara vecină încă 19 terenuri de glof, dintre care unul este estimat la valoarea de 50 de milioane de euro. Acesta va fi construit în Pravets, oraşul natal al fostului preşedinte comunist Todor Jivkov şi este conceput ca un club de golf şi spa.

Guvernul bulgar promovează aceste investiţii care ar putea să transforme Bulgaria într-o destinaţie internaţională predilectă pentru iubitorii de golf din lume. Potrivit agenţiei news.com, clima şi relieful din Bulgaria sunt propice unei astfel de activităţi.

Astfel, după explozia construcţiilor pe coasta Mării Negre, unde predomină cimentul şi betonul hotelurilor, vecinii noştri bulgari şi-au întors privirea către o resursă încă nevalorificată: natura, cu întinderile de verdeaţă, adevărate oaze de verde atât de căutate de turiştii străini.

În 2007 numărul total al turiştilor europeni care au vizitat staţiunile bulgare de la Marea Neagră şi cele de ski a fost de peste 5 milioane, reprezentând o creştere de 50% faţă de anul anterior şi aducând un venit record de 2,3 miliarde de euro, din turism. Autorităţile bulgare speră ca prin construirea noilor cluburi de golf să se înregistreze o creştere semnificativă şi în 2008.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close