Antena 3 CNN Externe Turcia se bazează pe drone israeliene

Turcia se bazează pe drone israeliene

Turcia se bazează pe drone israeliene
22 Iun 2010   •   15:36

 

În pofida unei răceli fără precedent a relaţiilor turce -israeliene, comandantul trupelor turceşti anunţa că acestea se bazează pe recent achiziţionatele drone israeliene în lupta cu rebelii kurzi.

La o conferinţă militară internaţională, comandatul forţelor armate, generalul Ilker Basbug, declara că în ultimele 10 zile, trupele sale au început să folosească drone israeliene "Heron" în misiunile de supraveghere în munţii Turiciei, la graniţa cu Irak.

Basbug a făcut declaraţiile după un weekend de ciocniri sângeroase cu rebelii kurzi, ce au dus la moartea a 12 soldaţi.

Faptul că Turcia depinde puternic de tehnologia israeliană high tech de apărare ar putea complica ameninţările turce de pedepsire a Israelului pentru raidul efectuat asupra unui convoi umanitar pentru Gaza, în care au fost ucişi nouă turci.

După incidentul de pe 31 mai , premierul turc avertiza că "nimic nu va mai fi la fel," între cele două state, cândva foarte apropiate. Recep Tayyip Erdogan a pretins scuze dela Israel pentru acete de ?terorism de stat " şi "piraterie" şi şi-a retras ambasdorul de la Tel Aviv.

Vechiul conflict cu rebelii din Partidul Muncitoresc Kurdistan (PKK) a luat amploare în ultimele luni, ceea ce face Turcia mai dependentă de tehnologie militară israeliană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turcia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close