Antena 3 CNN Externe Turcia. Explozie ucigaşă într-o zonă turistică

Turcia. Explozie ucigaşă într-o zonă turistică

Turcia. Explozie ucigaşă într-o zonă turistică
22 Mai 2007   •   19:22

Momente teribile în capitala Turciei, unde o bombă a devastat un centru comercial aglomerat. 6 oameni, un pakistanez şi 5 turci au murit în explozie. Alţi peste 70, între care şi străini, au fost răniţi. Atentatul nu a fost revendicat, dar poliţiştii bănuiesc că a fost comis de separatiştii kurzi. Haosul s-a instaurat rapid după explozia care a devastat mall-ul din Ankara. Zeci de ambulanţe au venit la faţa locului să transporte răniţii, dintre care mulţi aflaţi în stare foarte gravă. Deflagraţia a avariat serios centrul comercial şi a distrus multe maşini parcate în zonă. Au fost afectate şi clădirile din jur.

Poliţiştii turci au căutat cu înfrigurare să afle cauzele exploziei. Au fost de părere că atacul a fost comis cu explozibil plastic, care e preferat de gherilele separatiştilor kurzi, autori a numeroase atentate în Turcia. Anchetatorii bănuiesc că, foarte probabil, bomba a fost ascunsă într-un pachet şi lăsată în staţia de autobuz din apropierea mall-ului, unde a fost detonată.

Turcia a fost lovită în ultimii ani de numeroase atacuri teroriste. Cele mai sângeroase au avut loc acum 4 ani, la Istanbul, când exploziile la două sinagogi şi la consulatul britanic din oraş s-au soldat cu 64 de morţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close