Antena 3 CNN Externe Turcia. Arca a lui Noe - varianta ecologistă

Turcia. Arca a lui Noe - varianta ecologistă

Turcia. Arca a lui Noe - varianta ecologistă
17 Mai 2007   •   08:13

Un grup de ecologişti a început construcţia unei Arce a lui Noe în Turcia, pentru a avertiza liderii mondiali că Terra e în pericol. Semnalul de alarmă este lansat de experţii germani în domeniu. La cererea ecologiştilor, mai mulţi meşteri locali au început deja să construiască o nouă Arcă. Totul se întâmplă în Turcia chiar pe Muntele Ararat, la 2.500 de metri, acolo unde se spune că s-ar adăposti rămăşiţele giganticei arce biblice.

Prin acest proiect ecologiştii îşi doresc să lanseze un semnal de alarmă faţă de poluarea şi încălzirea globală care ameninţă planeta. Decizia stă în mâna liderilor G8, care se reunesc luna viitoare la summit-ul din Germania.

''Statele puternic industrializate, care sunt membre G8, sunt responsabile pentru jumătate din poluarea din întreaga lume. Vom cere ca la următorul summit G8 să acţioneze pentru reducerea concretă a emisiilor de gaze, cu cel puţin 20 sau 30 de procente până în 2020'', a declarat Andree Bohling, unul dintre ecologiştii implicaţi în proiect. Arca lui Noe va fi gata pe 31 mai şi va rămâne pe Muntele Ararat.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close