BBC a realizat un reportaj tulburător despre cum sunt reciclate resturile de carne aruncate la groapa de gunoi și apoi vândute săracilor care nu au posibilitatea să îşi cumpere carne proaspătă, in Manila, Filipine.
Resturile de carne găsite la gropile de gunoi din Manila sunt spălate și regătite. Mâncarea se numește ”pagpag”. Resturile de carne de la marile lanțuri de fast food din țară ajung la o groapă de gunoi din Manila. Oamenii cotrobăie după ele prin munții de gunoaie, printre șobolani, viermi și gândaci.
Apoi le spală și le vând unor oameni care le gătesc cu sos din bulion, ceapă şi usturoi. O porţie de ”pagpag“ este vândută cu 20 de cenţi. Chiar și copiii o mănâncă.
”Totul se rezumă la avea un stomac puternic. Noi, cei de aici suntem obișnuiți. Este ceea ce este. Atât își permit săracii. Cât timp suntem aici vom mânca pagpag” a povestit un client.