Antena 3 CNN Externe Trupele Rusiei au ajuns în centrul orașului Vuhledar din Ucraina 

Trupele Rusiei au ajuns în centrul orașului Vuhledar din Ucraina 

Vugledar
Distrugeri provocate de război în Vugledar. Un oficial ucrainean a confirmat, marți, că trupele ruse au ajuns în centrul orașului. Sursă foto: Profimedia Images
de A.I.    |    01 Oct 2024   •   17:06

Trupele ruse au ajuns în centrul orașului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene situat pe o poziție înaltă în regiunea Doneţk, relatează Agerpres, care precizează că informația este confirmată de Vadim Filaşkin, șeful administrației militare provinciale.

"Inamicul este deja aproape în centrul orașului, iar situația militară în Vuhledar este extrem de dificilă", a spus Filaşkin la televiziunea ucraineană.

DeepState, platforma ucraineană de analiză a războiului, a menționat, la rândul său, că trupele ruse încearcă acum să le încercuiască pe cele ucrainene în centrul orașului.

Până recent, Vuhledar a rezistat asalturilor rusești de începutul invaziei din februarie 2022. Orașul avea înainte de război o populație de circa 14.000 de locuitori.

În prezent, acolo s-ar mai afla 107 persoane care au refuzat evacuarea, potrivit șefului administrației militare ucrainene.

Analiștii militari ucraineni avertizează că un control deplin al rușilor asupra Vuhledar ar înlesni continuarea înaintării trupelor Moscovei. Acestea ar urma să profite de controlul unor înălțimi-cheie pentru focul lor de artilerie.

Armata rusă a avansat constant în ultimele două luni pe frontul din estul Ucrainei, unde anunța aproape zilnic ocuparea unor noi localități.

Astfel, ministerul rus al Apărării a revendicat, marți, ocuparea unei noi localități, Kruti Iar, în proximitatea orașului strategic Pokrovsk din estul Ucrainei, un important nod logistic a cărui cucerire ar apropia Rusia de ocuparea întregii regiuni ucrainene Doneţk.

Avansul rușilor are loc în pofida ofensivei lansate de armata ucraineană pe 6 august în provincia rusă Kursk. Kievul spera ca, prin această operațiune, să forțeze Rusia să-şi mute mai multe trupe de pe frontul ucrainean pentru a recăpăta controlul în Kursk, însă acest lucru nu s-a întâmplat. 

×
Subiecte în articol: Vugledar Război Ucraina Rusia Vuhledar
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close