Antena 3 CNN Externe Trupele Navy Seal, folosite în căutarea lui Osama Bin Laden

Trupele Navy Seal, folosite în căutarea lui Osama Bin Laden

Trupele Navy Seal, folosite în căutarea lui Osama Bin Laden
Foto: INTACT Images
05 Mai 2011   •   09:35

Preşedintele SUA i-a trimis în căutarea celui mai urmărit terorist de pe planetă pe cei mai buni dintre cei buni.
Navy Seal este o echipă specială, cea mai bună unitate de comando. O unitate mică, dar care poate face faţă singură unei armate întregi.

Membrii comandourilor SEALS  sunt  "elita" elitei Marinei Militare Americane. O mână de oameni, antrenaţi să devină maşini perfecte de ucis.

Perioada de selecţie este formată din mai multe etape, durează doi ani şi constă în antrenamente extrem de dure în aer, la sol şi sub apă. Chiar şi la exerciţii aceştia folosesc numai muniţie de război. 

Doar cei mai rezistenţi şi mai capabili reuşesc să treacă de programul de selecţie. 80% dintre aspiranţi renunţă după primele două săptămîni.

În prezent există 10 echipe SEALS, fiecare formată din aproximativ 140 de militari, specialişti în misiuni de recunoaştere, antiterorism, eliberarea ostaticilor şi război neconvenţional. Ce-i separă însă de alte unităţi de elită ale SUA este abilitatea de a lupta sub apă.

Primele unităţi SEALS au fost înfiinţate în 1962, la cererea preşedintelui John F. Kennedy. De atunci, au participat în toate marile operaţii ale armatei americane, din Vietnam pînă în Afghanistan şi Iraq.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close