Antena 3 CNN Externe Trump va face un control auditiv, dezvăluie fostul său medic de la Casa Albă: Glonțul a trecut la mai puțin de un cm de cap

Trump va face un control auditiv, dezvăluie fostul său medic de la Casa Albă: Glonțul a trecut la mai puțin de un cm de cap

GettyImages-2162611056
Donald Trump, la Convenția Republicană. Foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2024   •   14:57

Glonțul a trecut la mai puțin de un centimetru de capul lui Donald Trump și a lovit partea superioară a urechii drepte, a precizat Ronny Jackson, care i-a fost medic la Casa Albă fostului președinte american.

Într-o postare pe rețeaua socială X, Ronny Jackson a scris că rana suferită de Donald Trump la urechea dreaptă după tentativa de asasinat de acum o săptămână „începe să se vindece”.

„Glonţul a trecut la mai puțin de un centimetru de cap şi a lovit partea superioară a urechii drepte. Glonțul a produs o plagă de 2 cm lățime care s-a extins până la suprafața cartilaginoasă a urechii.

Inițial s-a produs o sângerare semnificativă, urmată de o umflătură mai accentuată a întregii părți superioare a urechii. Umflătura a dispărut de atunci, iar rana începe să se vindece”, a explicat Jackson.

Medicul a menționat că Donald Trump a fost tratat inițial de personalul de la Butler Memorial Hospital din Butler, Pennsylvania.

Potrivit lui Jackson, Trump va fi supus unei „evaluări suplimentare, inclusiv un examen auditiv complet” și va fi „urmărit de medicul său curant, conform indicațiilor medicilor care l-au evaluat inițial”.

„În concluzie, fostul președinte Trump se simte bine și se recuperează așa cum era de așteptat după rana prin împușcare suferită sâmbăta trecută”, a adăugat fostul medic de la Casa Albă.

Un om a murit în atacul care l-a vizat pe Donald Trump pe 13 iulie, în timpul unui miting de campanie din Butler, Pennsylvania. Atacatorul, Thomas Matthew Crooks, a deschis focul de pe acoperișul unei clădiri aflate la aproximativ 150 de metri de scena pe care se afla Donald Trump. El a fost ucis pe loc de Secret Service.
 

×
Subiecte în articol: Donald Trump trump impuscat
Cele mai noi știri
Parteneri
x close