Antena 3 CNN Externe Trump susține că Israelul „va dispărea” dacă Harris câștigă alegerile prezidențiale: „O distrugere sigură”

Trump susține că Israelul „va dispărea” dacă Harris câștigă alegerile prezidențiale: „O distrugere sigură”

donald trump
Donald Trump a promis că „va ajuta Israelul să devină măreț din nou”. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    06 Sep 2024   •   00:02

Donald Trump a declarat, joi, în timpul unui discurs susținut în fața evreilor republicani, că dacă vicepreședintele SUA, Kamala Harris, câștigă alegerile prezidențiale din noiembrie „Israelul va dispărea”, transmite Times of Israel.

„Dacă vor câștiga, Israelul a dispărut... poți uita de Israel, asta se va întâmpla”, a spus Trump în timpul discursului.

Fostul președinte american a mai adăugat că „votul pentru el este singura modalitate de a salva statul evreu de la distrugerea sigură”.

„Trebuie să voteze pentru Trump. Dacă nu o fac, cred că va fi o situație teribilă”, a mai adăugat el, promițând că „va ajuta Israelul să devină măreț din nou”.

Reluându-și obiceiul adesea criticat de a confunda evreii americani cu israelienii, el le-a spus celor prezenți că „prin ce trec acum este oribil”.

În timpul discursului, Trump a susținut, de asemenea, că evreii s-au simțit în siguranță în public în timpul mandatului său, ignorând o creștere raportată a incidentelor antisemite în timpul președinției sale.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close