Antena 3 CNN Externe Trump se laudă că va opri războiul din Ucraina în seara alegerilor: Nu trebuie să aștept până în 20 ianuarie

Trump se laudă că va opri războiul din Ucraina în seara alegerilor: Nu trebuie să aștept până în 20 ianuarie

Donald Trump dansand cu pumnii ridicati
Donald Trump are şanse mai mari să câştige alegerile prezidenţiale din SUA, conform ultimelor simulări. Foto: Getty Images
de G.M.    |    25 Oct 2024   •   07:51

Donald Trump spune că va opri războiul din Ucraina în seara alegerilor. Aflat într-un miting de campanie în Las Vegas, Trump a declarat că după ce va câştiga scrutinul, nici măcar nu va aştepta până la investirea în funcţie pentru a acţiona. 

Donald Trump: "În seara zilei de 5 noiembrie, îl voi suna pe Putin. Îl voi suna pe Zelenski. Voi spune "trebuie să ne oprim" și voi încerca să fac acest lucru în calitate de președinte ales, în calitate de președinte ales. 

Asta îmi va da multă credibilitate. 

Nu trebuie să aștept până pe 20 ianuarie. Am de gând să încerc să o fac mai devreme decât atât."

Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că va rezolva conflictul dintre Rusia şi Ucraina "în 24 de ore" dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, fără să explice vreodată în ce fel.

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat joi afirmaţiile "sincere" ale lui Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, privind dorinţa acestuia de a pune capăt conflictului în Ucraina, afirmând în acelaşi timp că viitorul relaţiilor ruso-americane va depinde de Washington.

Trump "a vorbit despre dorinţa de a face totul pentru a pune capăt conflictului în Ucraina. Mi se pare că o spune cu sinceritate", a afirmat Putin într-o conferinţă de presă în cadrul summitului BRICS de la Kazan.  

×
Parteneri
x close