Antena 3 CNN Externe Trump promite „expulzări în masă” din Springfield, orașul din Ohio în care a susținut în mod fals că imigranții mănâncă pisici și câini

Trump promite „expulzări în masă” din Springfield, orașul din Ohio în care a susținut în mod fals că imigranții mănâncă pisici și câini

Donald Trump
La dezbaterea televizată din Philadelphia, Donald Trump a avut un discurs haotic și incoerent și s-a lăsat atras constant în capcanele pregătite de rivala sa, Kamala Harris, potrivit presei americane. Foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    14 Sep 2024   •   12:03

Donald Trump a promis, vineri, „expulzări în masă” din Springfield, un mic oraş din statul Ohio unde i-a acuzat în mod fals pe imigranţii haitieni că mănâncă pisicile și câinile oamenilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Vom organiza expulzări în masă”, a declarat fostul președinte la o conferinţă de presă, pretinzând că ignoră faptul că mulţi dintre aceşti migranţi au un permis de şedere.

Oficiali ai oraşului american Springfield au anunţat că au ordonat, vineri, evacuarea mai multor şcoli în contextul criticilor nefondate ale lui Donald Trump împotriva migranţilor haitieni din această comunitate.

Acest mic oraş din Ohio, stat în nord-estul ţării, este de luni în centrul unei polemici aprinse, lansată de dreapta neofascistă şi alimentată de Donald Trump, care susţine în mod fals că migranţii haitieni atacă pisici sau câini pentru a-i mânca.

Deşi poliţia locală a dezminţit categoric această teză, precum şi numeroase media, între care şi AFP, care verifică informaţiile, candidatul republican a repetat-o de mai multe ori de marţi, când a răspândit-o în cadrul dezbaterii televizate cu rivala sa democrată, Kamala Harris.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close