Antena 3 CNN Externe Trump a postat imagini generate de AI cu Taylor Swift și fanii săi, sugerând că are sprijinul cântăreței

Trump a postat imagini generate de AI cu Taylor Swift și fanii săi, sugerând că are sprijinul cântăreței

Taylor Swift
Postarea lui Donald Trump cu imaginea generată de AI cu Taylor Swift, pe reţeaua proprie Truth Social. Sursa foto: Truth Social
de Claudia Popovici    |    20 Aug 2024   •   00:42

Donald Trump, fost preşedinte al SUA, a postat pe reţelele sociale o imagine falsă cu Taylor Swift şi fanii ei, sugerând că are sprijinul cântăreței la alegerile prezidențiale din acest an, scrie CNN. 

Postarea publicată pe reţeaua proprie Truth Social a candidatului republican, Donald Trump, o arătă pe Taylor Swift în rol de Unchiul Sam, cu un mesaj care spune: „Taylor vrea ca tu să votezi cu Donald Trump”. 

„Accept!” – a scris Trump, ca răspuns la îndemnul din imagine împreună cu un carusel de imagini cu Swift, dintre care unele par să fie generate de AI.

Un reprezentant al lui Swift nu a răspuns imediat solicitării CNN pentru comentarii.

Una dintre imaginile postate de Trump este o satiră. O serie de fotografii false, generate de AI, cu referințe „Swifties for Trump” la atacul terorist planificat împotriva concertelor lui Swift de la Viena, contracarat anterior în această lună, are un mesaj care spune: „Swifties se îndreaptă spre Trump după ce ISIS a dejucat concertul lui Taylor Swift”. (Contul original de pe X care a publicat prima dată postarea a scris „LOL @realDonaldTrump a distribuit postarea mea”, confirmând că postarea a fost, de fapt, o satiră.)

Fanii lui Swift – cunoscuți sub numele de Swifties – s-au implicat politic în acest ciclu electoral. Imediat după ce președintele Joe Biden s-a retras și a susținut-o pe vicepreședintele Kamala Harris, un grup mare de fani ai lui Swift a format o comunitate numită „Swifties for Kamala”, care nu este afiliată cântăreței. Grupul, care a mobilizat fanii lui Swift să ajute la alegerea lui Harris și a altor candidați democrați, are peste 60.000 de urmăritori pe X.

În acest moment, nu a fost format un grup oficial „Swifties for Trump”, deși superstarul are fani conservatori, pro-Trump, care și-au exprimat sprijinul pentru fostul președinte pe conturile lor individuale de social media.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat pentru CNN într-un comunicat: „Swifties for Trump este o mișcare masivă care crește în fiecare zi!”

În 2020, Swift i-a susținut pe Biden și Harris în cursa lor pentru Casa Albă.

Vorbind despre susținerea ei la acea vreme, Swift a declarat pentru revista V în octombrie 2020: „Schimbarea de care avem cea mai mare nevoie este alegerea unui președinte care recunoaște că persoanele de culoare merită să se simtă în siguranță și reprezentate, că femeile merită dreptul de a alege ce se întâmplă cu corpurile lor și că comunitatea LGBTQIA+ merită să fie recunoscută și inclusă.”

În noaptea dezbaterii viceprezidențiale din 2020, Swift a postat pe social media: „O să urmăresc și să o susțin pe @KamalaHarris strigând mult la televizor.”

Deși Swift nu a susținut-o pe Harris în cursa ei prezidențială din acest an, ea a alimentat speculațiile fanilor. După un spectacol recent din cadrul turneului ei „Eras” din Europa, fanii lui Swift au fost siguri că cântăreața a lăsat un indiciu pentru susținerea lui Harris când silueta unei femei prezentate pe scenă părea să o înfățișeze pe vicepreședinte. Dar CNN a demontat această teorie, raportând că silueta în cauză era de fapt una dintre cântărețele de fundal ale lui Swift.

Swift, care nu a fost implicată politic în primul deceniu al carierei sale, a fost vocală în sprijinul candidaților și politicilor democraților în ultimii ani. Ea este o susținătoare a comunității LGBTQ și a vorbit frecvent despre drepturile femeilor și sănătatea reproductivă.

În documentarul său din 2020, „Miss Americana”, Swift și-a exprimat regretul pentru că nu a vorbit mai devreme despre cauzele politice. „Trebuie să fiu de partea corectă a istoriei,” a spus ea într-o scenă emoționantă cu tatăl ei. Într-o altă scenă, Swift i-a spus publicistului său că nu îi pasă dacă se confruntă cu reacții negative pentru că s-a pronunțat împotriva lui Trump. „Nu-mi pasă. Dacă primesc publicitate negativă pentru că spun, „Nu puneți un rasist homofob în funcție’, atunci primesc publicitate negativă pentru asta.”

Swift a scris pe Twitter despre dezaprobarea sa față de Trump în 2020, scriind: „După ce ai alimentat focurile supremației albe și rasismului pe toată durata președinției tale, ai tupeul să te prefaci că ai superioritate morală înainte de a amenința cu violența? „Când începe jefuirea începe și împușcarea’??? Te vom vota afară în noiembrie.”

Un purtător de cuvânt al „Swifties for Kamala” a ripostat la postările lui Trump cu fotografii AI, spunând pentru CNN că grupul lor a fost lansat pentru că comunitatea lor „împarte valori” cu Harris și partenerul ei de campanie, Tim Walz.

„Credem că Harris-Walz vor lupta pentru drepturile noastre și pentru drepturile celor dragi nouă și vor ajuta la crearea unei țări mai sigure pentru toată lumea,” a declarat Carly Long, director de comunicare al „Swifties for Kamala”, pentru CNN luni, adăugând că grupul a strâns peste 10.000 de dolari pentru campania Harris-Walz.

 „Mișcarea noastră a început și a câștigat un avânt semnificativ și pentru că, așa cum a spus Taylor Swift în 2020, Donald Trump este „un rasist homofob"’ iar ca o comunitate, nu putem și nu susținem să avem un președinte ca acesta. Nu reprezentăm fiecare fan Swiftie, dar credem că există un motiv pentru care nu avem nevoie de AI pentru a ne arăta sprijinul pentru Harris.”

În ciuda postării sale, Trump pare să recunoască faptul că Swift nu îl susține de fapt.

În noua carte, „Apprentice in Wonderland”, Trump i-a spus autorului Ramin Setoodeh: „Cred că este frumoasă — foarte frumoasă! O găsesc foarte frumoasă. Cred că este liberală. Probabil că nu îi place Trump.”

După publicarea cărții, Swifties de stânga au reacționat pe rețelele de socializare cu un mesaj pentru fostul președinte: „Stai departe de ea.”

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close