Antena 3 CNN Externe Declaraţii bizare făcute de Donald Trump: Democraţii vor să interzică vacile şi ferestrele la case

Declaraţii bizare făcute de Donald Trump: Democraţii vor să interzică vacile şi ferestrele la case

Donald Trump
Donald Trump nu mai vrea nicio dezbatere cu Kamala Harris. Foto: Getty Images
de Mihai Paul    |    16 Oct 2024   •   09:48

Donald Trump le-a spus susținătorilor săi la o întâlnire în Las Vegas că adversarii săi democrați vor să interzică vacile dar și ferestrele în clădiri, reuşind să creeze o nouă dezbatere despre declaraţiile sale.

„Ei vor să nu mai existe vaci și ferestre în clădiri”, a declarat candidatul republican la Casa Albă în timpul unui eveniment de campanie cu alegători hispanici în Las Vegas sâmbătă, conform The Guardian. 

„Sincer, sunt nebuni și fac foarte mult rău țării noastre”, a spus Trump.

Partidul Democrat din Nevada l-a criticatcpe fostul președinte, scriind pe o reţea socială: „Trump a venit în oraș și a pus la îndoială valorile oamenilor din Nevada și a bătut câmpii despre vaci și ferestre”.

Sâmbătă nu a fost prima dată când fostul președinte i-a acuzat pe democrați că vor să scape de vaci.

În timpul unui miting la începutul acestei veri, Trump a declarat că Harris va adopta legi care să interzică carnea roșie dacă va fi ales. El a adăugat: „Știți ce înseamnă asta - asta înseamnă că nu mai există vaci”.

Trump a declarat, de asemenea, în ultimii ani, că Green New Deal, un plan climatic expansiv introdus și susținut de democrații progresiști, ar „elimina vacile”.

„Iubesc vacile. Ei vor să ne omoare vacile. Știți de ce, nu?  Vor să ne omoare vacile. Asta înseamnă că tu urmezi”, a spus el.

Green New Deal, introdus în parte de congresista democrată progresistă Alexandria Ocasio-Cortez, prezintă principiile generale ale unui plan de combatere a inechității și de abordare a schimbărilor climatice, vizând în același timp reducerea dependenței SUA de combustibilii fosili care alimentează încălzirea globală distructivă.

Rezoluția nu face apel la eliminarea agriculturii animale. Dar solicită „colaborarea cu fermierii și crescătorii de animale din Statele Unite pentru a elimina poluarea și emisiile de gaze cu efect de seră din sectorul agricol în măsura în care este posibil din punct de vedere tehnologic”.

Deși se sugerează reducerea emisiilor din agricultură, acest lucru „nu înseamnă că trebuie să renunți la vaci”, a declarat Ocasio-Cortez în 2019.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din SUA, aproximativ 10% din totalul emisiilor americane de gaze cu efect de seră provin din agricultură, inclusiv din creşterea de vaci.

 

 

×
Subiecte în articol: Trump Las Vegas democrati
Parteneri
x close