Antena 3 CNN Externe Trimiterea unei sonde pe Marte pentru căutarea formelor de viaţă, amânată cu doi ani

Trimiterea unei sonde pe Marte pentru căutarea formelor de viaţă, amânată cu doi ani

Trimiterea unei sonde pe Marte pentru căutarea formelor de viaţă, amânată cu doi ani
05 Dec 2008   •   22:47

NASA va amâna, cu doi ani, trimiterea unei sonde pe Marte în scopul de a căuta forme de viaţă. Reprezentanţii NASA au anunţat joi că din motive tehnice sonda nu va fi trimisă pe Marte până în 2011. Sonda trebuia să fie lansată în 2009.
Michael Griffin, administratorul NASA, a făcut această declaraţie în timpul unei conferinţe de presă. Potrivit oficialilor NASA, Posibilitatea lansărilor către Marte apare o dată la 26 de luni, din cauza alinierii planetelor. Ceea ce înseamnă că următoarea fereastră de lansare va exista între octombrie şi decembrie 2011.
Problemele tehnice descoperite vizau mecanismul de acţionare a braţului articulat şi cel al roţilor sondei. Amânarea lansării va determina o creştere de o creştere de aproximativ 400 de milioane de dolari la bugetul alocat acestui proiect.
Ed Weiler, administratorul asociat al agenţiei americane, a declarat:"Un eşec ar fi fost de neconceput.? ?Investiţia făcută din banii contribuabililor ne obligă să fim absolut siguri că am făcut tot ce era posibil pentru a asigura succesul misiunii", a adăugat Weiler.
Până în prezent, NASA a trimis deja pe Marte mai multe sonde de explorare. Cea care va fi trimisă peste doi ani va avea dimensiunile unui autovehicul de teren şi va colecta eşantioane de sol şi roci pe care le va analiza.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA sonda spatiala Marte
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close