Antena 3 CNN Externe Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | "Este ziua doi de război, un război pe care Rusia l-a pornit asupra țării vecine pașnice"

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | "Este ziua doi de război, un război pe care Rusia l-a pornit asupra țării vecine pașnice"

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici, alături de cameramanul Costi Pahonţu, transmit informaţii de ultimă oră de la Kiev, acolo unde mai multe clădiri au fost bombardate de ruşi.

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | "Este ziua doi de război, un război pe care Rusia l-a pornit asupra țării vecine pașnice"
Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | "Chiar în aceste momente militarii ruşi bombardează capitala Ucrainei şi oraşele-cheie. Oamenii sunt terifiaţi" Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2022   •   09:10

Am intrat în a doua zi a invaziei ruse în Ucraina.

Încă de la primele ore ale capitala Kiev a fost bombardată, la fel şi alte oraşe-cheie. Sunt imagini cutremurătoare din oraşele lovite de rachete: oameni care fug din calea războiului, clădiri distruse şi peste toate - sunetul sirenelor.

Între timp, mii de civili caută adăpost în România. Sunt coloane uriaşe de maşini la punctele de intrare în ţară. 

Trimisul nostru special Antena 3, Cristi Popovici, vă oferă imagini şi informaţii, în exclusivitate la Antena 3, după bombardamentele care au avut loc în capitala Ucrainei, dar şi în zonele periferice ale Kievului.

Updare ora 14:00

Locuitorii din Kiev, printre dărâmături, încearcă să își recupereze din bunuri

"Suntem în partea de sud a orașului, la aproximativ 20-25 km de locul unde sunt luptele urbane, acolo unde rebeli pro-ruși și forțe rusești se luptă și încearcă să cucerească partea de nord a orașului. Sunt întâmpinați de armata ucraineană. Se duc lupte pe viață și pe moarte. Sunt peste 60 de morți și 167 de răniți înregistrați în ultimele 24 de ore, în rândul armatei ucrainene, atât în Kiev cât și în alte mari orașe", a transmis Cristi Popovici.

Update ora 12:00

Teroarea domnește în capitala ucraineană 

Forțele rusești au intrat în cartierul Obolon, acolo unde se aud salve de artilerie, în lupta cu armata ucraineană.

Focuri de mitralieră se aud și într-un cartier aflat la doar 10 kilometri de centrul Kiev-ului, spun martorii.

Este motivul pentru care ucrainenii se adăpostesc acum în stațiile de metrou devenite buncăre improvizate.

Update ora 10:00

Un avion ucrainean a căzut pe o stradă din Kiev. Cei doi piloţi au murit

"Suntem într-un nou loc unde vedem imaginile războiului. Suntem la periferie, la aproximativ 15 kilometri de zona cartierelor mari. În locul unde a căzut un avion în această dimineață, în urma luptelor care se duc deasupra Kievului. Este un avion ucrainean al Forțelor Armate ucrainiene. Din păcate, cei doi piloți au murit, au căzut peste această casă. Cumva, printr-un miracol, cei dinăuntru au supraviețuit. A fost o explozie în momentul în care avionul a fost doborât", a transmis Cristi Popovici.

Update ora 09:35

Imaginile dezastrului din Kiev: "Este o casă făcută bucăţi şi înăuntru, doi oameni care au murit"

"Suntem într-un alt cartier mărginaş al Kievului, unde noaptea trecută a căzut un obuz, o bombă şi un aparat de zbor. În stânga mea este o casă făcută bucăţi şi înăuntru, doi oameni care au murit. Erau locatarii acestui imobil. Vedeţi cum fumegă totul. Forţele armate caută şi verifică să nu fie înăuntru vreun obuz, vreun dispozitiv care ar putea exploda. Un aparat de zbor a căzut în mijlocul unei străzi şi a blocat accesul acolo. Sunt bombardamente la fiecare oră în Kiev şi cad în special în zonele periferice, rezidenţiale, zone civile. Deşi ar fi trebuit să fie vizate obiective militare, strategice, ţintele ruşilor ating şi case, blocuri. În transmisiunea trecută v-am prezentat un cartier întreg devastat de explozia unei rachete. Sunt foarte multe case lovite. Oamenii sunt pe străzi în jurul nostru şi nu ştiu ce să facă", a transmis Cristi Popovici.

Un bloc de la periferia Kievului a fost distrus în totalitate

Echipa Antena 3 a fost evacuată noaptea trecută din camerele de hotel din Kiev.

"Am plecat de la hotel, am dat un tur al Kievului pustiu peste tot şi am ajuns undeva la periferie, la vreo 15 kilometri de centru, aici unde noaptea trecută au căzut rachete. Din ce ne-au povestit martorii, a fost interceptat ceva, o rachetă, un elicopter, nu se ştie ce, şi, din ricoşeu, a nimerit în blocul pe care îl vedeţi şi dumneavoastră. Sunt distruse mai multe apartamente, opt oameni au fost răniţi. Din ce ne-au povestit localnicii, nu a murit nimeni, însă oamenii sunt la spital. Bombardamentele în Kiev au început din nou, la 4:20. Acest bloc a fost zguduit efectiv din temelii. 

Experţii spuneau că ruşii intenţionează şi atacă obiective militare, obiective strategice, dar vedem că în incursiunea lor, cad victime şi foarte mulţi civili. Rachetele şi obuzele pe care le trimit în acele obiective militare ricoşează, sau sunt deviate de apărarea ucraineană, în obiectivele civile.

Sunt militari care păzesc intrarea, sunt civili cu veste antiglonţ. Oamenii sunt speriaţi. Sunt militari la intrarea în fiecare bloc, la fiecare scară.

Noaptea trecută au fost focuri peste tot în periferia Kievului şi în oraşele mari din Ucraina (...)  Totul arată efectiv ca după o explozie de atentat. Blocul este distrus în totalitate. Este un bloc cu 30-40 de apartamente care a fost făcut bucăţi (...) 

Aceasta este imaginea războiului, acesta este realitatea. Clădiri distruse, bombe, rachete, alarme care sună în miez de noapte. Este ziua doi de război, un război pe care Rusia l-a pornit asupra țării vecine pașnice.

Oamenii se aşteaptă la zile, săptămâni de război. Preşedintele Zelenski a făcut apel la populaţie şi se dau tot felul de decrete prin care lumea este chemată la arme. Bărbaţilor până în 60 de ani le este interzis să părăsească ţara. Bărbaţii sunt ţinuţi în ţară şi la nevoie sunt chemaţi dacă va avea loc o invazie terestră

Luptaţi pentru patria mamă. Aşa este îndemnul autorităţilor pe toate canalele de comunicare", a transmis Cristi Popovici, în exclusivitate pentru Antena 3.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Până în acest moment, bilanţul indică 137 de morţi şi peste 300 de răniţi de partea ucrainenilor.

Şi Rusia a înregistrat pierderi uriaşe. BBC vorbeşte despre 400 de decese în rândul soldaţilor.

Între timp, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că el este ţinta numărul 1 a lui Vladimir Putin şi a semnat un decret de mobilizare generală a populaţiei. 

Citiţi şi: Echipa Antena 3, evacuată de urgență din hotel: ”Hai repede! Trebuie să părăsim imediat clădirea!”

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Kiev cristi popovici
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close