Antena 3 CNN Externe Un tren a deraiat în Rusia, pe o rută între Marea Neagră și regiunile arctice. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți

Un tren a deraiat în Rusia, pe o rută între Marea Neagră și regiunile arctice. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți

Un tren a deraiat în Rusia, pe o rută între Marea Neagră și regiunile arctice. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți
Tren deraiat în Rusia, 27 iunie 2024. Sursă foto: X@LXSummer1
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   10:05

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, miercuri, după ce un tren cu peste 200 de pasageri a deraiat în nordul îndepărtat al Rusiei, relatează Agerpres, citând presa internațională și autoritățile locale.

Acest tren făcea legătura între orașul Vorkuta, situat dincolo de Cercul Arctic, și portul Novorossiisk de la Marea Neagră. A deraiat

Evenimentul s-a produs în apropierea orașului Inta din regiunea Komi, un teritoriu slab populat şi cu o climă aspră.

"În tren erau 215 pasageri. Douăzeci de persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă", a scris pe Telegram conducătorul Republicii Komi, Vladimir Uiba.

Potrivit acestuia, ultima parte a trenului a deraiat de pe șine.

În imaginile distribuite pe rețelele sociale se văd vagoane răsturnate și mai mulți pasageri care se evacuează din garnitura feroviară.

Compania națională rusă a căilor ferate, RZD, a comunicat că, potrivit primelor informații, deraierea a fost provocată de avarierea liniei în urma ploilor abundente din ultima vreme.

Accidentele de transport nu sunt neobișnuite în Rusia, mai ales în regiunile îndepărtate şi izolate ale acestei țări, care are una dintre cele mai extinse rețele de cale ferată din lume.

Presa internațională amintește că, de la declanșarea războiului în Ucraina, în Rusia au avut loc mai multe sabotaje ale liniilor de tren.

Acestea au fost atribuite de autorități agenților ucraineni infiltrați sau susținătorilor Kievului, în condițiile în căile feroviare reprezintă unul dintre elementele logistice esențiale ale armatei ruse.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close