Antena 3 CNN Externe Trei sferturi din cerşetorii din Geneva sunt români

Trei sferturi din cerşetorii din Geneva sunt români

Trei sferturi din cerşetorii din Geneva sunt români
20 Oct 2007   •   13:51

Atenţia presei străine se îndreapptă din nou către cerşetorii proveniţi din România. Un raport al forţelor de ordine elveţiene punctează faptul că trei sferturi dintre cerşetorii din Geneva sunt români. Ancheta a fost realizată pe fondul sentimentului de insecuritate provocat de acest fenomen în rândul populaţiei.

Cerşetorii din Geneva sunt peste tot. La intrările în marile magazine, bănci sau oficii poştale: locuri strategice, unde afluxul de oameni e mare şi au şanse să primească câţiva euro până la sfârşitul zilei. Asta relevă un raport întocmit de autorităţile elveţiene şi preluat de „Tribune de Geneve”, în ediţia de sâmbătă. Iar trei sferturi dintre ei sunt români de etnie rromă. Restul sunt slovaci, elveţieni, francezi dar şi unguri.

Fenomenul a luat amploare în urmă cu două luni. Ceea ce a atras atenţia a fost un grup de rromi români care s-au instalat în faţa unei bănci şi făceau cu schimbul la cerşit. Conducerea băncii a făcut o sesizare şi astfel autorităţile elveţiene au trecut la inventarierea efectivă a cerşetorilor din oraş. Datele strânse de poliţie vor servi unui plan de acţiune promis de Guvernul elveţian până la sfârşitul anului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close