Antena 3 CNN Externe Trei români arestaţi la graniţa Mexicului cu SUA

Trei români arestaţi la graniţa Mexicului cu SUA

Trei români arestaţi la graniţa Mexicului cu SUA
09 Noi 2007   •   08:23

Trei cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia mexicană la graniţa cu statul american, Texas. Românii susţin că se aflau în oraşul Reynosa la cumpărături, însă poliţiştii i-au surprins în apropierea unui râu care duce înspre Statele Unite. Autorităţile locale i-au trimis pe români spre interogare în capitala Mexico City şi spun că vor lua legătura cu oficialii români.

Cazul celor 3 români aflaţi în Mexic a fost tratat de un post de televiziune din Texas. Poliţiştii mexicani i-au depistat pe aceştia, în apropierea unui râu, după care au ridicat nivelul maxim de securitate. Autorităţile spun că nu e un lucru obişnuit să întâlnească cetăţeni europeni în zonă şi cred că românii ar fi intenţionat să înoate până la graniţa Mexicului cu Statele Unite. ?Românii pretind că se aflau la cumpărături, dar erau pe malul râului. Nu erau lângă niciun magazin. Ştiu că aveau de gând să treacă râul înot până în Statele Unite. Nu suntem obişnuiţi să vedem turişti europeni aici în Reynosa. Aceşti bărbaţi au călătorit din Mexico City la Juarez şi apoi să vină aici la cumpărături? Este ceva în neregulă.? a declarat Andres Guerrero, şeful poliţiei din Reynosa.

Asupra celor trei tineri nu au fost găsite bagaje sau plase de cumpărături, ci doar acte. Poliţiştii din Reynosa consideră acest caz de maximă importanţă şi i-au trimis pe români în Capitală, pentru a se verifica dacă actele lor sunt sau nu legale. Autorităţile mexicane intenţionează să ia legătura cu oficialii români şi cu biroul de imigrare pentru a afla amănunte în acest caz.

În ultima vreme, mai mulţi imigranţi ilegali din România au confirmat în presă că au apelat la călăuze mexicane pentru a trece graniţa Mexicului cu Statele Unite. Din martie anul acesta, cetăţenii români nu mai au nevoie de viză pentru a intra în Mexic.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close