Cele trei planete orbitează în jurul unei stele puţin mai mici decât Soarele, la o distanţă de 42 de ani lumină, în direcţia constelaţiilor Doradus şi Pictor. Un an lumină reprezintă distanţa parcursă de lumină într-un an, la o viteză de aproximativ 300.000 de kilometri pe secundă. Planetele sunt mai mari decât Terra, de 4,2 ori, 6,7 şi respectiv 9,4 ori. De asemenea şi mişcarea lor de revoluţie este mai scurtă decât a Pământului, ele formând o rotaţie completă în jurul stelei centrale în 4, 10 şi respectiv 20 de zile, faţă de cele 365 de zile, în cazul Terrei.
Pentru a observa aceste planete, cercetătorii au folosit intrumente foarte performante, printre care şi un telescop care foloseşte undele radio, aflat la Observatorul Astronomic La Silla din Chille. Peste 270 de astfel de planete, aflate în afara sistemului nostru solar au fost reperate. Majoritatea sunt uriaşe, asemănându-se cu Jupiter sau Saturn. Planetele mai mici, apropiate de dimensiunile Terrei sunt mai greu de observat.
Neputând fi observate în mod direct, aceste planete sunt reperate cu ajutorul undelor radio, prin măsurători spectografice. Măsurătorile sunt posibile datorită faptului că aceste planete orbitează în jurul unor stele, ceea ce face ca poziţia lor pe cer să se schimbe.
Antena3.ro