Antena 3 CNN Externe Trei oameni răniţi de explozia unei bombe în nordul Spaniei

Trei oameni răniţi de explozia unei bombe în nordul Spaniei

Trei oameni răniţi de explozia unei bombe în nordul Spaniei
01 Iun 2008   •   11:37

O bombă a explodat duminică în oraşul Zarautz din nordul Spaniei, rănind uşor trei persoane. La scurt timp înainte de producerea deflagraţiei oficialităţile au fost anunţate de un anonim că o bombă a fost plasată în apropierea unei companii de construcţii. Poliţia a încercuit zona şi i-a sfătuit pe localnici să rămână în case. Atacul este atribuit membrilor ETA.

Vineri, grupul separatist basc ETA a avertizat că luptele violente pe care le poartă de 40 de ani pentru independenţa Ţării Bascilor vor continua dacă guvernul spaniol nu ?găseşte o soluţie optimă pentrua ceastă problemă?. În declaraţia de vineri ETA a revendicat patru atacuri petrecute recent, inclusiv un atac cu maşină capcană, care a avut loc în nordul Spaniei în luna mai, în urma căruia un reprezentant al Gărzii Civile a decedat şi alţi patru au fost răniţi.

Gruparea separatistă ETA este acuzată de moartea a 800 de oameni şi de rănirea câtorva mii în timpul atacurilor violente în care a fost implicată începând cu anul 1968. Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au inclus ETA pe lista grupărilor teroriste.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close