Antena 3 CNN Externe Trei oameni au murit în Spania, în ultimele zile, din cauza caniculei. Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius în multe regiuni

Trei oameni au murit în Spania, în ultimele zile, din cauza caniculei. Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius în multe regiuni

o femeie isi face vant cu evantaiul
Spania a fost lovită de al patrulea val de caniculă din această vară. Sursa foto: Getty Images
de M.N.    |    14 Aug 2024   •   09:26

Trei persoane au murit în Spania din cauza insolaţiei, începând de duminică, în condiţiile în care temperaturile extreme continuă să afecteze mare parte din ţară, au raportat serviciile de urgenţă marţi, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.ro.

La Madrid, un bărbat de 76 de ani a fost descoperit mort în casă, marţi, de serviciile medicale. Vârstnicul a fost găsit inconştient, cu o temperatură corporală ce depăşea 40 de grade Celsius.

Tot la Madrid, un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit luni. Acesta a fost găsit semiconştient, cu o temperatură corporală de peste 41 de grade Celsius, a relatat televiziunea publică spaniolă. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente, care i-ar fi putut agrava starea.

Pe insula spaniolă Mallorca, un turist german de 70 de ani a leşinat duminică în timp ce se afla într-o drumeţie într-o zonă izolată. Soţia sa a alertat serviciile de urgenţă, însă, în pofida eforturilor acestora, bărbatul nu a putut fi salvat, a raportat Garda Civilă Spaniolă.

O mare parte din Spania s-a aflat recent în alertă din cauza temperaturilor ridicate şi a riscului extrem sau ridicat de incendii de pădure, în contextul în care ţara 15. Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius în multe regiuni.

Spania a înregistrat 608 decese atribuite temperaturilor ridicate în prima săptămână din august, aproape dublu faţă de totalul săptămânii precedente, de 335 de decese, fiind până în prezent cea mai letală săptămână a anului, conform Institutului de Sănătate Carlos al III-lea. 

×
Subiecte în articol: Spania morti canicula insolație
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close