Antena 3 CNN Externe Trei morţi şi zeci de evacuaţi în urma alunecărilor de teren din Italia

Trei morţi şi zeci de evacuaţi în urma alunecărilor de teren din Italia

Trei morţi şi zeci de evacuaţi în urma alunecărilor de teren din Italia
Foto: Videonews
02 Noi 2010   •   23:07

Trei morţi şi zeci de evacuaţi, din cauza alunecărilor de teren din Italia. Mai multe case au fost îngropate în Toscana, regiunea cea mai grav afectată. Precipitaţiile şi rafalele puternice de vânt au făcut ravagii în toată Peninsula.

Precipitaţiile puternice au dus la adevărate tragedii în Italia. Vârful unei colinei s-a desprins şi a alunecat peste mai multe case din Toscana.

O mamă şi copilul său au fost găsiţi sub noroi, unul alături de celălalt, la periferia localităţii Massa. Tatăl copilului, în vârstă de 48 de ani, a scăpat cu viaţă pentru că în momentul dramei se afla într-o altă încăpere.

"Am auzit urlete de disperare. Am ieşit şi, după ceva timp, am reuşit să-l vad pe el. Pe la miezul nopţii, 12.30, l-am văzut pe el, lângă maşina de pompieri. Dar soţia şi copilul au rămas înauntru."

Oamenii dau vina pe autorităţi pentru că nu consolidează versanţii cu probleme.

Ploile şi rafalele de vânt perturbă şi legăturile cu anumite insule din sudul Italiei. În nord, la Vicenza, zeci de oameni au fost evacuaţi după ce un fluviu a ieşit în mai multe locuri din matcă, inundând 30 la sută din suprafaţa oraşului.

În nord-vest, echipele de intervenţie continuau să se afle în stare de alertă, iar mai multe locuinţe au fost evacuate din cauza riscurilor unor alunecări de teren.

Italia afectată de inundaţii, trei oameni au murit


×
Subiecte în articol: alunecari de teren morti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close