Antena 3 CNN Externe "Cocktailul" de anticorpi administrat lui Trump pentru COVID, autorizat pentru utilizare de urgență. Dr. Cercel: Soluţia pentru a opri pandemia

"Cocktailul" de anticorpi administrat lui Trump pentru COVID, autorizat pentru utilizare de urgență. Dr. Cercel: Soluţia pentru a opri pandemia

Milena Niță
2 minute de citit Publicat la 09:42 22 Noi 2020 Modificat la 09:42 22 Noi 2020
o_1ennekqi1ahb187ro3r177e1pjrb.jpg
Sursa foto: Hepta

Este vorba despre terapia cu anticorpi al Regeneron Pharmaceuticals Inc pentru COVID-19, tratament care face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, potrivit Mediafax.

Specialiştii explică, de fapt, că ei sunt copii fabricate ale anticorpilor creați de corpul uman pentru combaterea infecțiilor.

Pentru cine e indicat acest tratament

Potrivit medicilor, anticorpii ar trebui administrați pentru tratamentul cazurilor ușoare și moderate de COVID-19, la adulți, inclusiv persoane peste 65 de ani, dar și la copii și adolescenți.

FDA a declarat că anticorpii nu sunt autorizați pentru pacienții spitalizați din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen.

Compania farmaceutică a anunţat că se așteaptă să aibă gata tratamentul REGEN-COV2 pentru aproximativ 80.000 de pacienți până la sfârșitul acestei luni, pentru aproximativ 200.000 de pacienți până în prima săptămână a lunii ianuarie și pentru aproximativ 300.000 de pacienți în total până la sfârșitul lunii ianuarie.

Soluţia pentru a opri pandemia COVID în România. Prof. dr. Streinu Cercel: "Aşa am scoate virusul din circulaţie"

Despre acest tratament a vorbit recent la noi şi prof. Adrian Streinu Cercel, care deja îl foloseşte la Instititul Matei Balş.

Metoda pentru stoparea pandemiei COVID în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, la Antena 3.

Este vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american, Donald Trump. Acest tratament ar proteja organismul pentru o perioadă de şase luni şi se foloseşte deja la Institutul Matei Balş din Capitală.

Prof. Cercel: Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie

"Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. 

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie", a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, la Antena 3.

Terapia se foloseşte deja şi în România

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, dr. Streinu Cercel, a confirmat că unitatea pe care o conduce deja foloseşte această terapie.

"Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2", a explicat medicul aflat în linia întâi în lupta cu coronavirusul.

COVID-19 în România

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 9.685 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 160 decese. 

Până sâmbătă, 21 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 412.808 cazuri de COVID şi 9.916 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.294. Dintre acestea, 1.132 sunt internate la ATI.

×
TOP articole
x close