Antena 3 CNN Externe Traseul torţei olimpice ar putea fi întrerupt

Traseul torţei olimpice ar putea fi întrerupt

Traseul torţei olimpice ar putea fi întrerupt
08 Apr 2008   •   10:34

Comitetul Internaţional Olimpic se va reuni săptămâna aceasta la Beijing pentru a lua o decizie în acest sens. Flacăra Jocurilor Olimice a fost întâmpinată de un val de proteste fără precedent la Paris şi la Londra. Se pare, că exemplul militanţilor din Europa va fi urmat şi la San Francisco, unde flacăra olimpică este aşteptată să ajungă azi. Pe celebrul pod Golden Gate a fost deja arborat drapelul tibetan pentru a protesta faţă de regimul de la Beijing.

Preşedintele Comitetului Olimpic francez şi-a exprimat regretul cu privire la evenimentele din capitala Franţei şi a subliniat că militanţii au atacat un simbol al păcii. Un alt oficial a apreciat că incidentele reprezintă o lovitură dură dată imaginii Franţei. Ministrul francez al Sporturilor a avertizat că spiritul olimpic a fost luat ostatic de sutele de manifestanţi de pe străzile Parisului.

Niciun oficial de la Paris nu a precizat dacă Franţa îşi va prezenta scuzele Comitetului Olimpic Internaţional. Oraşul Luminilor s-a transformat într-un teatru de luptă, după ce sute de militanţi pentru drepturile omului au ieşit pe străzile Parisului şi au cerut boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

"Nu este vorba despre flacără, este vorba despre ruşinoasa dictatură chineză. Nu este vorba despre poporul chinez, ci de felul în care sunt organizate Jocurile Olimpice, cu zeci de călugări închişi, care nu primesc apă, care nu primesc nimic. Este un genocid", a declarat un protestatar din Paris.

Torţa a fost stinsă şi reaprinsă de mai multe ori, o premieră în istoria Jocurilor Olimpice. A fost schimbat chiar şi traseul ceremoniei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close