Antena 3 CNN Externe Transportaţi fără voie pentru a construi ambasada SUA în Irak

Transportaţi fără voie pentru a construi ambasada SUA în Irak

Transportaţi fără voie pentru a construi ambasada SUA în Irak
05 Aug 2007   •   20:25

Mai mulţi filipinezi care credeau că se duc la muncă în Dubai au fost transportaţi, fără să ştie, la Bagdad, unde au participat la construirea ambasadei Statelor Unite în Irak, a declarat un oficial american, citat de Sunday Times în ediţia electronică. Filipinezii se aflau în avion când au aflat că de fapt nu vor ajunge la muncă în Dubai, ci la Bagdad, şi au fost cuprinşi de panică, îşi aminteşte Rory Mayberry, tehnician medical american, aflat la bordul aceleiaşi curse. Mayberry susţine că filipinezii au fost practic ?răpiţi? pentru a construi noua ambasadă americană de la Bagdad. ?Când avionul a decolat, iar căpitanul a anunţat că ne îndreptăm spre Bagdad, oamenii au început să protesteze. Abia după ce un angajat al forţelor de securitate ale companiei First Kuwaiti a apărut înarmat, oamenii s-au liniştit, înţelegând că nu au ce face?, a povestit Mayberry.

Un arhitect implicat în construcţia mai multor ambasade americane a confirmat declaraţiile angajatului First Kuwaiti. ?Când am plecat din Kuwait către Bagdad, am văzut mai mulţi muncitori pe biletul cărora scria că au ca destinaţie Dubai?, a spus arhitectul John Owens, adăugând că i s-a cerut să păstreze tăcerea, altfel autorităţile kuwaitiene ar fi aflat adevărata destinaţie a acestora şi nu le-ar fi permis să plece.

Owens a menţionat că muncitorii filipinezi erau cazaţi în tabere, în nişte condiţii ?deplorabile?. Compania First Kuwaiti a negat însă comiterea oricărei acţiuni ilegale.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close