Antena 3 CNN Externe Tragedie în timpul unui joc de-a v-ați ascunselea: patru copii au murit

Tragedie în timpul unui joc de-a v-ați ascunselea: patru copii au murit

copil care se ascunde in dulap
Copiii au fost descoperiţi de mama unuia dintre ei, care plecase să-şi caute fiul care nu îi răspundea la chemări. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    17 Sep 2024   •   23:57

Patru copii cu vârste între 3 şi 6 ani au murit sufocaţi în nord-estul Namibiei, după ce s-au ascuns într-un congelator abandonat în care au rămas blocaţi în timpul unui joc de-a v-aţi ascunselea, a transmis poliţia namibiană, citată de BBC. 

Poliția din Namibia investighează moartea a patru copii care se jucau într-un congelator vechi gol în regiunea Zambezi, din nord-estul țării.

Cu vârste cuprinse între trei și șase ani, copiii au fost găsiți în interiorul congelatorului nefolosit într-o zonă dens populată a orașului Katima Mulilo, luni după-amiază.

Poliția crede că copiii au fost accidental prinși în congelator timp ce se jucau de-a v-aţi ascunselea și au fost sufocați în interior, dar investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Dintre cei patru copii, doi au murit sufocați în frigider, iar alții doi au decedat în spital în timp ce primeau tratament.

Copiii au fost descoperiţi în congelator de mama unuia dintre ei, care plecase să-şi caute fiul care nu îi răspundea la chemări.

„Când am venit, am văzut paramedicii ocupându-se de fiica mea și de o altă fetiță. Le-au dus de urgență la spital, în timp ce ceilalți doi au fost încărcați în vehiculele de la morga poliției”, a declarat Aranges Shoro, unul dintre tați, pentru ziarul privat The Namibian.

„Era un cârlig pe congelator care putea fi deschis doar din exterior,” a spus comandantul poliției regionale Zambezi, Andreas Shilelo, citat de agenția de știri AFP.

„Au fost blocați timp de aproximativ o oră și jumătate și s-au sufocat.”

Cei doi care au fost duși de urgență la Spitalul de Stat Katima Mulilo din apropiere au fost declarați morți la sosire, a raportat site-ul de știri al NBC.

Nu este clar de ce congelatorul nefuncțional a fost lăsat în afara casei uneia dintre familiile afectate.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close