Antena 3 CNN Externe Topul celor mai periculoase ţări din Europa

Topul celor mai periculoase ţări din Europa

Topul celor mai periculoase ţări din Europa
08 Feb 2007   •   00:04

Institutul Gallup a dat publicităţii rezultatele unui sondaj care relevă faptul că în Irlanda şi Marea Britanie este cea mai mare rată a criminalităţii din Europa. În Regatul Unit sunt cele mai frecvente spargerile şi atacurile stradale. Următoarele în top sunt Estonia, Olanda şi Danemarca. Cele cinci ţări au rate ale criminalităţii de 10 ori mai mari decât media europeană. La polul opus se află Finlanda, ţara unde au loc cele mai puţine infracţiuni. În Germania sunt cele mai multe infracţiuni de natură sexuală, iar în Franţa cele provocate de ură. Infracţiunile de corupţie sunt specialitatea Greciei, Ungariei şi Poloniei. Topul mitei este completat de Estonia, Danemarca şi Franţa. România nu a fost inclusă în acest top.

Sondajul citat de cotidianul ?Adevărul? a fost realizat la cererea ONU şi a Comisiei Europene. Au fost intervievaţi telefonic cetăţeni europeni de peste 16 ani. O altă concluzie a cercetării este că 30% dintre aceştia nu se simt în siguranţă pe stradă.

Jurnaliştii de la ?The Telegraph? cred că de vină pentru numărul mare de infracţiuni stradale din ţările nordice este cultura nord-europeană a consumului exagerat de alcool. Autorii principali ai infracţiunilor săvârşite ?la beţie?, în Dublin (Irlanda), ar fi, de fapt, englezi, care vin în weekend, pentru petreceri ale burlacilor.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close