''În acest moment, guvernul britanic a declanşat discuţii diplomatice cu Iranul, iar dacă acest proces continuă într-o manieră logică, vor fi întrunite condiţiile pentru ca actuala criză să fie soluţionată paşnic şi pe cale diplomatică'', a declarat Ali Larijani, Consiliul Suprem de Apărare din Iran. Tony Blair nu a întârziat să apară cu o reacţie. ''Cred că următoarele 48 de ore vor fi critice. Am citit transcriptul declaraţiilor pe care le-a acordat domnul Larijani în interviu. E adevărat că ne oferă unele perspective, dar am vrea să le aflăm de la el direct. Repet, însă, cel mai important lucru este să îi avem pe oamenii aceştia înapoi acasă, în siguranţă'', a precizat Blair, premierul Marii Britanii.
Televiziunea iraniană a prezentat duminică noi imagini cu unii dintre militarii britanici capturaţi la 23 martie, la frontiera cu Irakul, în estuarul Şatt-al-Arab. Potrivit surselor oficiale, toţi prizonierii ar fi recunoscut că au pătruns ilegal pe teritoriul iranian. Între timp, speculaţiile pe tema unei posibile lovituri militare americane asupra Iranului, continuă în presa internaţională. Şeful statului major al armatei ruse a pus de altfel în gardă Washingtonul în legătură cu o posibilă lovitură militară împotriva Iranului. Generalul rus avertizează că războiul cu Iranul ar fi o gravă eroare politică, iar Statele Unite nu vor ieşi învingătoare.
Washington-ul şi-a intensificat prezenţa militară navală în Golf, şi a deplasat în regiune un al doilea portavion. Este cea mai importantă desfăşurare militară americană după invadarea Irakului, în mai 2003. Statele Unite au dezminţit în mod repetat că ar intenţiona să atace Iranul. Surse din serviciile secrete ruseşti susţin însă că este posibil ca atacul american asupra Iranului să aibă loc pe 6 aprilie.
Antena 3