Antena 3 CNN Externe „Timp de două secunde mi-am pierdut bebelușul în mare”: Mărturia unei supraviețuitoare de pe iahtul scufundat lângă Sicilia

„Timp de două secunde mi-am pierdut bebelușul în mare”: Mărturia unei supraviețuitoare de pe iahtul scufundat lângă Sicilia

supravietuitoare iaht scufundat sicilia
Charlotte Golunski, supraviețuitoare de pe iahtul scufundat lângă Sicilia. Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    19 Aug 2024   •   20:42

O mamă britanică aflată la bordul iahtului de lux care s-a scufundat în largul coastei Siciliei a povestit că și-a ținut fetița deasupra suprafeței mării pentru a o salva de la înec, potrivit BBC.

Charlotte Golunski, partenerul și fiica sa în vârstă de un an se numără printre cele 15 persoane care au fost salvate de pe iahtul de lux Bayesian luni dimineață.

Șase persoane, inclusiv antreprenorul britanic Mike Lynch, sunt date dispărute, iar un bărbat a fost găsit mort lângă epavă.

Ambarcațiunea de 56 m, care transporta 10 membri ai echipajului și 12 pasageri, s-a scufundat la o jumătate de milă de coasta orașului Palermo, după ce s-a confruntat cu o furtună puternică în timpul nopții, care a provocat apariția deasupra mării a unor trombe de apă, sau coloane de aer rotative.

Charlotte a declarat pentru ziarul italian La Repubblica că familia ei a supraviețuit pentru că se afla pe punte atunci când iahtul s-a scufundat.

Ea a spus că au fost treziți de „tunete, fulgere și valuri care au făcut barca noastră să danseze” și că s-au simțit ca la „sfârșitul lumii” înainte de a fi aruncați în apă.

„Timp de două secunde mi-am pierdut fiica în mare, apoi am îmbrățișat-o rapid în mijlocul furiei valurilor”, a declarat ea, citată de ziar.

Charlotte a spus că și-a ținut copilul „pe linia de plutire cu toată puterea mea, cu brațele întinse în sus pentru a o împiedica să se înece”.

„Totul era întunecat. În apă nu-mi puteam ține ochii deschiși. Am strigat după ajutor, dar tot ce auzeam în jurul meu erau țipetele celorlalți”, a adăugat ea.

O barcă de salvare s-a umflat și a spus că 11 persoane au reușit să urce în ea. Toți cei trei membri ai familiei au scăpat nevătămați și au fost duși la spital pentru control.

×
Subiecte în articol: iaht scufundat Sicilia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close