Antena 3 CNN Externe Timor. Preşedintele Horta, laureat Nobel pentru Pace, rănit în urma unui atentat

Timor. Preşedintele Horta, laureat Nobel pentru Pace, rănit în urma unui atentat

Timor. Preşedintele Horta, laureat Nobel pentru Pace, rănit în urma unui atentat
11 Feb 2008   •   13:23

Preşedintele Timorului de Est, Ramos Orta, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost rănit grav, astăzi, într-un atentat comis de rebeli, chiar la reşedinţa acestuia. Preşedintele în vârstă de 58 de ani a fost transportat de urgenţă la un spital din Australia. Un atac simultan a fost îndreptat şi împotriva premierului, dar acesta a scăpat nevătămat.

Preşedintele şi premierul Timorului de Est au fost ţinta atacurilor armate la orele dimineţii. Şeful statului a fost rănit de gloanţe chiar la reşedinţa sa.

Potrivit martorilor, rebelii aflaţi în două maşini au tras mai multe focuri de armă când au trecut prin faţa casei preşedintelui.

Un agent de pază şi unul dintre liderii rebelilor au fost ucişi în schimbul de focuri. Ramos Orta a fost transportat de urgenţă cu un avion la un spital din oraşul australian Darwin.

Medicii spun că starea preşedintelui e gravă, dar stabilă. Ramos Orta a fost distins cu Premiul Nobel în 1996, pentru lupta sa non-violentă împotriva ocupaţiei indoneziene din ţara sa, fostă colonie portugheză.

Un atac aproape simultan a fost îndreptat şi împotriva premierului. Indivizi înarmaţi au deschis focul şi asupra coloanei de maşini în care se afla şeful guvernului.
Premierul a scăpat nevătămat şi a subliniat că situaţia este în prezent sub control.

Australia a recomandat totuşi evitarea călătoriilor în Timorul de Est.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close