Antena 3 CNN Externe "Times" - Încălzirea globală se va accentua cu 30%

"Times" - Încălzirea globală se va accentua cu 30%

"Times" - Încălzirea globală se va accentua cu 30%
20 Mai 2007   •   13:16
Specialiştii avertizează că încălzirea globală se accentueaza din ce în ce mai rapid. Publicaţia britanică "Times" susţine că în următorii ani, încălzirea globală se va accentua cu 30% şi asta pentru că mările şi oceanele nu mai pot absorbi dioxidul de carbon.

Experţii în schimbările climatice din Anglia, Franţa şi Germania avertizează că încălzirea globală se va accentua. Specialiştii citaţi de publicaţia "Times" spun că fenomentul va fi accelerat în următorii ani, din cauză că oceanele au început să îşi piardă din capacitatea de a absorbi emisiile de carbon. Mai mult chiar, vânturile puternice sunt considerate ca fiind ele însele provocate de încălzirea globală din cauza combinării schimbărilor intervenite în stratul de ozon şi emisiile de carbon. Un specialist de la Met Office Hadley Centre susţine că este pentru prima dată când se poate dovedi că modificările legate de dioxidul de carbon şi ocean cauzează schimbări climatice.

Cercetătorii mai spun că până la mijlocul secolului, temperatura medie va creşte cu peste 1,5 grade Celsius. La acest studiu nu s-au luat în calcul şi emisiile de dioxid de carbon rezultate de construirea în China şi India a centralelor nucleare şi termice, care utilizează combustibil fosil. Experţii mai avertizează că dacă oceanul ajunge la saturaţie, atunci dioxidul de carbon va rămâne în atmosferă iar din 1980, emisiile de gaze au crescut cu 43%.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close