![rasturnare de situatie in procesul de santaj al familiei schumacher cu cine s ar fi iubit fosta asistenta a pilotului rasturnare de situatie in procesul de santaj al familiei schumacher cu cine s ar fi iubit fosta asistenta a pilotului](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/12/18/rasturnare-de-situatie-in-procesul-de-santaj-al-familiei-schumacher-cu-cine-s-ar-fi-iubit-fosta-asistenta-a-pilotului-941893.webp)
Românii au fost asociaţi în mod repetat de presă cu activităţile infracţionale, dar nu şi bulgarii, conform unui raport al Observatorului pentru Imigraţie de la Universitatea Oxford, care a analizat relatările din presă din perioada 2012-2013.
Analiza include 4.000 de articole, scrisori şi comentarii care menţionează românii sau bulgarii, însumând un total de peste 2,8 milioane de cuvinte.
Raportul a constatat că românii au fost incluşi într-un "singur grup" de persoane care creează probleme, iar limbajul folosit pentru a-i descrie pe bulgari a fost mult mai blând.
"Limbajul folosit pentru a-i descrie pe români - în special de ziarele tabloide - îi menţionează adesea în legătură cu criminalitatea şi comportamentul antisocial, în timp ce în cazul bulgarilor nu a fost aşa", a declarat William Allen, unul dintre autorii analizei.
Ziarele analizate au fost The Daily Mail, The Mail on Sunday, The Times, The Sunday Times, The Sun, The Sun on Sunday, The Daily Telegraph, The Sunday Telegraph, The Express, The Sunday Express, The Guardian, The Observer, Daily Mirror, Sunday Mirror, The Independent, Independent on Sunday, Daily Star, Daily Star Sunday şi The Financial Times.