Antena 3 CNN Externe Thailanda. Tragedie aviatică cu 88 de morţi

Thailanda. Tragedie aviatică cu 88 de morţi

Thailanda. Tragedie aviatică cu 88 de morţi
17 Sep 2007   •   08:09

Cele două cutii negre ale avionului care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Phuket, Thailanda, au fost recuperate. Pentru analiză, cutiile vor fi trimise în Statele Unite. 88 de persoane şi-au pierdut viaţa în accident, dintre care 55 de cetăţeni străini. 41 de persoane au reuşit să se salveze. Ambasada României la Bangkok a confirmat, luni dimineaţă, că niciun cetăţean de naţionalitate română nu s-a aflat la bordul aeronavei.

Au existat suspiciuni, referitoare la două femei de pe lista de pasageri, cu nume care păreau româneşti. S-a stabilit că era vorba despre o israeliancă şi o franţuzoaică.

Aparatul de tip McDonnell Douglas 80 aparţinea unei companii thailandeze low-cost, One-Two-Go, şi venea din capitala Bangkok. Avea la bord 123 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Deasupra insulei turistice Phuket, aparatul a fost prins de rafale puternice de vânt şi ploaie, iar pilotul a cerut turnului de control permisiunea să aterizeze.

În timpul operaţiunii, avionul a ieşit de pe pistă şi s-a prăbuşit într-o pădure din apropierea aeroportului din Phuket. S-a rupt în două, iar unul dintre motoare a fost cuprins de flăcări. Oamenii au rămas blocaţi în aparatul în flăcări. Colegii de zbor au fost nevoiţi să sară peste ei, pentru a se salva din aeronava care risca să explodeze. Martorii au relatat scene de groază.

Zeci de ambulanţe şi maşini de pompieri au fost trimise la locul tragediei. Pe lista decedaţilor se află cetăţeni francezi, britanici, israelieni, thailandezi. Cei doi piloţi ai aparatului au supravieţuit.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close