Antena 3 CNN Externe Thailanda: Partidul aflat la putere a fost dizolvat

Thailanda: Partidul aflat la putere a fost dizolvat

Thailanda: Partidul aflat la putere a fost dizolvat
02 Dec 2008   •   09:15

Curtea Constituţională thailandeză a ordonat marţi dizolvarea partidului aflat la putere, declarat oficial vinovat de fraudă electorală, pe fondul manifestaţiilor opozanţilor, marcate de violenţe, care au paralizat de o săptămână aeroporturile din Bangkok, a anunţat un judecător. Curtea i-a interzis premierului Somchai Wongsawat (foto) să se implice în politică timp de cinci ani.
Verdictul a fost anunţat în condiţiile în care Thailanda este scena unor ample manifestaţii antiguvernamentale de mai bine de o săptămână. Demonstranţii regalişti ai Alianţei Poporului pentru Democraţie (PAD) au ocupat în luna august sediul guvernului, iar cele două aeroporturi din Bangkok au fost închise în ultimele zile, blocând peste 350.000 de pasageri.
Duminică, un protestatar anti-guvernamental a fost ucis, iar alţi 22 au fost răniţi de explozia unei grenade la Don Muang, unul din aeroporturile blocate. PAD, care poartă cămăşi galbene pentru a-şi arăta sprijinul pentru regele Thailandei, a descris demonstraţia ca fiind ?bătălia finală? în eforturile de a-l înlătura pe premierul Somchai Wongsawat. Până acum, şase oameni au fost ucişi şi nenumăraţi răniţi în atacurile cu bombă, ciocnirile cu poliţia sau luptele de stradă cu oponenţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Thailanda bangkok proteste
Cele mai noi știri
Parteneri
x close