Antena 3 CNN Externe Thailanda, destinaţie turistică nesigură. Românii, îndemnaţi să renunţe la călătoriile spre Bangkok

Thailanda, destinaţie turistică nesigură. Românii, îndemnaţi să renunţe la călătoriile spre Bangkok

Thailanda, destinaţie turistică nesigură. Românii, îndemnaţi să renunţe la călătoriile spre Bangkok
27 Noi 2008   •   10:59

Pe lista cu destinaţii nesigure pentru turişti a Ministerului de Externe român a fost adăugată miercuri şi Thailanda. Una dintre cele mai exotice destinaţii de călătorie, Thailanda se găseşte zilele acestea în mijlocul violenţelor şi luptelor de stradă. Mai mult, aeroportul internaţional din Bangkok, Suvaranbhumi, este sub controlul total al forţelor coaliţiei antiguvernamentale. Antena3.ro vă ţine la curent cu evoluţia situaţiei din Thailanda.
Potrivit comunicatului de pe site-ul Ministerului de Externe, ?cetăţenilor români li se recomandă să evite în această perioadă efectuarea călătoriilor care nu sunt absolut necesare în Regatul Thailanda şi, mai ales, să evite deplasările în zona de frontieră cu Myanmar şi în provinciile sudice Pattani, Yala, Narathiwat şi Songkhla.
La Bangkok, situaţia este tensionată, datorită manifestaţiilor politice stradale, care au potenţial să degenereze în acte de violenţă.? Se recomandă cetăţenilor români aflaţi în capitala Thailandei ?să manifeste atenţie sporită la deplasarea în oraş, să evite locurile aglomerate şi să respecte atenţionările şi instrucţiunile autorităţilor locale.
Pe fondul menţinerii stării de urgenţă în provinciile sudice Pattani, Yala, Narathiwat şi Songkhla, recomandăm cetăţenilor români, să nu se deplaseze în această regiune, unde situaţia de securitate este deteriorată semnificativ ca urmare a acţiunilor violente ale unor grupuri armate. Totodată, recomandăm evitarea deplasărilor în zona de frontieră cu Birmania / Uniunea Myanmar.
Recomandăm cetăţenilor români să se informeze permanent asupra situaţiei de securitate din zonă şi să manifeste atenţie şi prudenţă sporită pe toată durata prezenţei în aceste regiuni.?
Iată lista completă a destinaţiilor nesigure, postată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe:
* Afganistan
* Africa de Sud
* Algeria
* Arabia Saudită
* Argentina
* Armenia
* Bangladesh
* Brazilia
* Burundi
* China
* Ciad
* Coasta de Fildeş
* Columbia
* Congo R.D.
* Egipt
* Etiopia
* Filipine
* Georgia
* India
* Irak
* Israel
* Kenya
* Liban
* Malaezia
* Maldive
* Mauritania
* Mexic
* Nepal
* Pakistan
* Paraguay
* Rwanda
* Serbia / Kosovo
* Siria
* Somalia
* Sri Lanka
* Sudan
* Tanzania
* Thailanda
* Timorul de Est
* Uganda
* Yemen
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Thailanda bangkok recomandari destinatii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close