Antena 3 CNN Externe Testamentul video al teroristului care a ucis şapte agenţi americani, difuzat de reţeaua al-Qaeda (VIDEO)

Testamentul video al teroristului care a ucis şapte agenţi americani, difuzat de reţeaua al-Qaeda (VIDEO)

Testamentul video al teroristului care a ucis şapte agenţi americani, difuzat de reţeaua al-Qaeda (VIDEO)
10 Ian 2010   •   16:17

Reţeaua al-Qaida a difuzat un aşa-numit testament video al iordanianului care a ucis opt oameni, între care şapte agenţi CIA, într-un atentat sinucigaş în Afganistan. Pe înregistrare, teroristul kamikaze declară că dorea să răzbune moartea fostului şef al talibanilor din Pakistan, ucis anul trecut de o rachetă americană. Iordanianul este filmat, de altfel, alături de noul şef al talibanilor pakistanezi.

"Războinicii lui Allah nu-şi reneagă niciodată credinţa", mai afirmă teroristul despre care se crede că intrase în serviciul americanilor pentru a avea ocazia să-şi comită atentatul.

Atacul s-a produs pe 30 decembrie, în provincia afganp Khost, în apropiere de graniţa cu Pakistanul. Acesta a fost cel mai grav atac asupra unor membri ai serviciilor secrete americane, de la bombardarea ambasadei americane din Beirut, în 1983.

Iordanianul Humam Khalil Abu Mulal al-Balawi a pătruns în baza din Khost, îmbrăcat într-o uniformă a armatei afgane, unde a detonat explozibilul pe care îl avea ascuns în vestă, ucigând şapte agenţi americani. Balawi a fost recrutat de CIA pentru a se infiltra în reţeaua al-Qaeda şi în reţelele cu care aceasta colaborează.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaeda
Cele mai noi știri
Parteneri
x close