Antena 3 CNN Externe Terorist condamnat pentru organizarea atentatelor de la Paris din 1995

Terorist condamnat pentru organizarea atentatelor de la Paris din 1995

Terorist condamnat pentru organizarea atentatelor de la Paris din 1995
27 Oct 2007   •   13:58

Un cetăţean de origine algeriană a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Franţa. Tribunalul l-a găsit pe Rachid Ramda vinovat de complicitate în cazul atentatelor teroriste de la Paris, din urmă cu 12 ani. La 25 iulie 1995, 8 oameni au murit şi 150 au fost răniţi din cauza unei explozii cu bombă la staţia de metrou Saint- Michel.

Algerianul în vârstă de 38 de ani este acuzat că a finanţat şi organizat atentatul terorist din 1995 de la Paris. Acesta făcea parte din fosta grupare teroristă, GIA, în prezent desfiinţată. La acea dată, Grupul Islamic Armat a revendicat atentatul care practic a instituit alerta teroristă în Franţa. În sfârşit, după 12 ani de la groaznicul atentat, Ramda a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare pe viaţă.

La auzul sentinţei, vinovatul a rămas nemişcat, după care i-a zâmbit fratelui său, prezent în sală. Rudele victimelor au primit sentinţa cu bucurie. „Pentru noi este o uşurare şi o victorie împotriva terorismului. Am urmărit acest proces încă de la început şi am înţeles trecutul lui Rachid Ramda. Şi-a petrecut mult timp în cadrul grupărilor teroriste care ucideau femei şi copii” spunea tatăl uneia dintre victime.

Rachid Ramda se consideră în continuare nevinovat. Imediat după proces, avocatul său a declarat că va face recurs.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close