Sărutul este un gest romantic, dar teoria despre dezvoltarea acestuia este departe de această imagine, deoarece cercetătorii cred că avea ca scop răspândirea germenilor pentru a creşte imunitatea la boli.
Aceştia susţin că gestul permite Cutomegalovirusului, care este periculos în timpul sarcinii, să fie transmis femeii pentru ca aceasta să aibă timp să îşi construiască protecţia contra acestuia.
Virusul se găseşte în salivă şi în mod normal nu provoacă probleme. Dar poate fi extrem de periculos dacă este luat în timpul sarcinii, deoarece poate duce la moartea fătului sau la naşterea cu deficienţe.
Dr Colin Hendrie de la Universitatea din Leeds, scrie în revista Medical Hypotheses că ?incoluarea femeii cu citomegalovirusul specific bărbătesc este cel mai eficient realizată prin contact gură-la-gură, mai ales când fluxul de salivă este dinspre mascul spre femela tipic mai scundă".
Sărutarea aceleiaşi persoane pentru circa şase luni oferă cea mai bună protecţie, mai crede aceasta.
Alţi cercetători apreciau anterior că actul sărutul este o formă de control al calităţii, saliva conţinând cheie fertilităţii, sănătăţii şi genelor.
Antena3.ro