Antena 3 CNN Externe Tentativă oribilă de crimă la o universitate din Germania: Apa era otrăvită. Șapte persoane au primit tratament medical

Tentativă oribilă de crimă la o universitate din Germania: Apa era otrăvită. Șapte persoane au primit tratament medical

Șapte persoane de la o universitate din vestul Germaniei au primit tratament medical după ce au prezentat simptome de otrăvire, iar procurorii au deschis o anchetă privind suspiciunile de tentativă de crimă, au declarat marți autoritățile, conform AP.

Tentativă oribilă de crimă la o universitate din Germania: Apa era otrăvită. Șapte persoane au primit tratament medical
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    24 Aug 2021   •   23:29

Angajații și studenții de la Universitatea Tehnică din Darmstadt, la sud de Frankfurt, au întâmpinat luni probleme medicale. 

Poliția spune că cartoanele de lapte și recipientele de apă dintr-o clădirile a campusului par să fi fost contaminate cu o substanță dăunătoare.

 S-a spus că lichidul contaminat are un miros puternic.

Poliția și procurorii au declarat marți că au cercetat alte clădiri universitare ca măsură de precauție, dar nu au găsit nimic suspicios. 

De asemenea, au spus că nimeni altcineva nu a prezentat simptome.

Ei au spus într-o declarație că „fac totul pentru a identifica vinovatul”.

Procurorul Robert Hartmann a declarat reporterilor că, deși autoritățile cred că contaminarea ar fi putut fi deliberată, în prezent nu au informații care să indice o persoană specifică ca fiind un posibil vinovat. 

El a spus că substanța a fost identificată, dar procurorii nu o vor numi public pentru moment, având în vedere ancheta în curs.

O persoană a fost afectată „relativ grav” de otrăvire, dar viața acesteia se pare că nu mai este în pericol, a spus Hartmann.

„Suntem șocați de tentativa care a avut loc la universitatea noastră”, a declarat președintele universității, Tanja Bruehl, într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Germaniei
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close