Antena 3 CNN Externe Tensiuni între Ucraina şi Moldova, după demontarea unor semne de demarcaţie a frontierei

Tensiuni între Ucraina şi Moldova, după demontarea unor semne de demarcaţie a frontierei

Tensiuni între Ucraina şi Moldova, după demontarea unor semne de demarcaţie a frontierei
Foto: Intact Images
17 Noi 2010   •   13:10

Ministerul de Externe din Republica Moldova (MAEIE) l-a convocat, marţi, pe însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la Chişinău, Mîhailo Harîşîn, pentru a da explicaţii cu privire la demontarea unor semne de demarcaţie a frontierei între cele două ţări. Informaţia apare într-un comunicat al MAEIE, publicat miercuri.

Potrivit Ministerul moldovean de Externe, diplomatului ucrainean i s-au solicitat "explicaţii în legătură cu acţiunile unilaterale ale autorităţilor ucrainene privind demontarea în seara zilei de 15 noiembrie curent a semnelor de frontieră de stat moldo-ucraineană nr.0608 şi nr.0609 din partea ucraineană aflate în preajma s. Palanca".

"MAEIE şi-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de acest pas întreprins fără coordonarea preventivă cu autorităţile Republicii Moldova. O astfel de abordare nu este de natură să contribuie la continuarea dialogului pragmatic şi constructiv pe problematica demarcării frontierei de stat moldo-ucrainene, stabilit între părţi pe parcursul anului curent", se arată în comunicatul MAEIE.

Ministerul moldovean subliniază totodată "inadmisibilitatea recurgerii la acţiuni unilaterale în probleme de frontieră".

"MAEIE a reiterat disponibilitatea soluţionării tuturor subiectelor ce ţin de demarcarea frontierei comune doar pe calea negocierilor în cadrul legal existent", se mai precizează în comunicat.

Palanca este o localitate-centru de comună în Raionul Ştefan Vodă, Republica Moldova, care se află la graniţa cu Ucraina. Localitatea reprezintă punctul extrem de la est al Republicii Moldova. Şoseaua care trece prin centrul comunei face legătura între Ucraina, Republica Moldova şi România. Tot pe teritoriul comunei Palanca se află Vama "Bender".

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close