Antena 3 CNN Externe Tensiuni între Bolivia şi SUA. Evo Morales: ?Îl declar pe Goldberg persona non-grata.?

Tensiuni între Bolivia şi SUA. Evo Morales: ?Îl declar pe Goldberg persona non-grata.?

Tensiuni între Bolivia şi SUA. Evo Morales: ?Îl declar pe Goldberg persona non-grata.?
11 Sep 2008   •   11:08

Preşedintele bolivian Evo Morales l-a declarat persona non-grata pe ambasadorul american din La Paz . Diplomatul american este acuzat de preşedintele Boliviei că încurajează separatismul şi susţine divizarea ţării sud-americane.

Morales a precizat că nu se teme de reacţia Washingtonului. ?Fără să mă tem de nimic, fără să mă tem de imperiu, în faţa dumneavoastră şi a poporului bolivian, îl declar pe Goldberg, ambasadorul Statelor Unite, persona non-grata.?

Morales este tot mai contestat de către populaţie. Grupuri de opozanţi ai liderului bolivian au ocupat miercuri o uzină şi au sistat livrarea gazelor naturale către Argentina şi Brazilia. În oraşul Santa Cruz protestatarii au incendiat autobuze şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe oameni.

Problemele regimului Morales nu se opresc aici. Guvernatorii din cinci regiuni din cele nouă ale ţării au organizat proteste împotriva preşedintelui. Ei cer mai multă autonomie şi o cotă-parte mai mare din veniturile energetice.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close