Antena 3 CNN Externe Tensiuni Georgia - Rusia. Serviciul secret rus afirmă că un agent georgian a încercat să-i ajute pe rebelii din Caucaz

Tensiuni Georgia - Rusia. Serviciul secret rus afirmă că un agent georgian a încercat să-i ajute pe rebelii din Caucaz

Tensiuni Georgia - Rusia. Serviciul secret rus afirmă că un agent georgian a încercat să-i ajute pe rebelii din Caucaz
17 Mai 2008   •   10:50

Tensiunea creşte din nou între Rusia şi Georgia. Serviciul rus de securitate afirmă că a demascat un agent georgian care urmărea să declanşeze o revoltă armată, în Caucaz. Guvernul de la Tbilisi califică acuzaţia drept „absurdă” şi denunţă, la rândul său, două atacuri teroriste, împotriva unor poliţişti, în nordul Georgiei.

Surse din serviciul secret rus FSB susţine că un cecen originar din Georgia ar fi mărturisit că avea misiunea să-i susţină cu bani şi armament pe rebelii din Caucazul rusesc. „Cazul confirmă implicarea serviciilor secrete ale Georgiei în activităţile teroriste subversive din Caucaz”, adaugă sursele din FSB, citate de agenţia Interfax. Ministerul georgian de interne a respins acuzaţia, pe care a calificat-o drept o „provocare agresivă”. „Este o mare diferenţă între politică şi provocare, chiar dacă ambele cuvinte încep cu aceeaşi literă. Se pare că aici e vorba de o provocare, care nu va avea nici o consecinţă politică”, a afirmat Temur Iakobaşvili, ministrul georgian al Reintegrării.

Georgienii au catalogat, de asemenea, drept provocări două atacuri cu bombe din nordul ţării. Prima explozie s-a soldat cu rănirea unui poliţist iar a doua s-a produs imediat după trecerea unui convoi al poliţiei. Rusia acuză de mult Georgia că tolerează prezenţa separatiştilor ceceni într-o regiune izolată de la frontieră. Relaţiile dintre cele două ţări sunt în prezent foarte reci, din cauza dorinţei Georgiei de a adera la NATO şi a sprijinului Rusiei pentru republicile separatiste georgiene, Abhazia şi Osetia de Nord.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close