Antena 3 CNN Externe ”Tehnologia extraterestă” s-ar fi prăbușit în Oceanul Pacific, spune un astrofizician de la Harvard, care plănuiește o misiune de recuperare

”Tehnologia extraterestă” s-ar fi prăbușit în Oceanul Pacific, spune un astrofizician de la Harvard, care plănuiește o misiune de recuperare

Cerasela Stafie
2 minute de citit Publicat la 11:10 23 Apr 2022 Modificat la 11:11 23 Apr 2022
meteorit pra?bu?ire ocean
”Tehnologia extraterestă” s-ar fi prăbușit în Oceanul Indian, spune un astrofizician de la Harvard, care plănuiește o misiune de recuperare Sursa foto: Pixabay

Un raport al Comandamentului Spațial al SUA (USSC), lansat săptămâna trecută, a confirmat că obiectul provine dintr-un alt sistem solar. Agenția a concluzionat că proiectilul, care a străbătut cerul în largul coastei insulei Manus, Papua Noua Guinee, a fost un meteor.

Prof. Loeb, însă, nu este de aceeași părere. El a susținut că obiectul ar fi putut fi construit de extratereștri.

”Descoperirea noastră a unui meteor interstelar anunță o nouă frontieră de cercetare”, a scris astronomul de la Harvard într-un eseu pentru The Debrief.

”Întrebarea fundamentală este dacă vreun meteor interstelar ar putea indica o compoziție care este fără ambiguitate de origine artificială. Mai bine, poate că unele componente tehnologice ar supraviețui impactului”, a explicat acesta, scrie The Sun.

Prof. Loeb a petrecut zeci de ani studiind astronomia și, mai recent, și-a antrenat viziunea asupra posibilității ca viața să existe dincolo de Pământ. Afirmațiile sale îndrăznețe apar deseori în presă și s-a confruntat cu critici din partea oamenilor de știință din domeniu din cauza teoriilor sale extraterestre ciudate.

Cu toate acestea, chiar Loeb a fost astronomul care a identificat obiectul ca fiind interstelar, în urmă cu câțiva ani. Lucrând cu un student la Harvard, a scris o lucrare despre acest lucru. Toruși, cei doi dar au primit instrucțiuni să nu o publice, deoarece au folosit date guvernamentale clasificate pentru cercetarea lor.

După ce USSC a confirmat acestu lucru, pe 7 aprilie, Loeb solicită o expediție pentru a găsi orice a mai rămas din obiect. În eseul său, el a remarcat că o expediție de recuperare ar putea fi realizată folosind magneți, pentru a explora regiunea de 10 kilometri pătrați a Oceanului Pacific, unde se crede că obiectul a aterizat.

”Visul meu este să apăs niște butoane pe un echipament funcțional, care a fost fabricat în afara Pământului”, a adăugat el.

În schimb, astrofizicianul nu a stat departe de controverse. El a produs cercetări provocatoare despre găurile negre, radiațiile spațiale, universul timpuriu și alte subiecte din domeniu.

În ultimul deceniu, s-a concentrat pe un subiect mai controversat: posibilitatea ca Pământul să fi fost vizitat de extratereștri. Prof. Loeb a susținut în mod repetat că Oumuamua – un obiect interstelar care a trecut prin sistemul solar în 2017 a fost o tehnologie trimisă de extratereștri.

El și-a publicat comentariile, puternic contestate, care au apărut în presa din întreaga lume, într-o carte, apărută anul trecut.

”Ce s-ar întâmpla dacă un om care trăiește în peșteri ar vedea un telefon mobil? A văzut pietre toată viața și ar fi crezut că este doar o piatră strălucitoare”, a scris Loeb.

El a contrazis astronomii care au susținut că obiectul este o cometă, spunând că este asemănător cu a lăsa ”familiarul să definească ceea ce am putea descoperi”.

Loeb conduce și proiectul Galileo, care își propune să stabilească o rețea de telescoape avansate care va scana cerul pentru semne de viață extraterestră.

×
TOP articole
x close