Tehnicienii care muncesc la centrala din Fukushima, fără să fie siguri că vor scăpa cu viaţă, sunt priviţi de japonezi ca nişte eroi. Cu totul alta este atitudinea opiniei publice faţă de şefii companiei Tepco, cea care deţine centrala. Ei sunt acuzaţi că nu au luat toate măsurile de precauţie la construirea centralei şi au acţionat ineficient după catastrofă. Pe internet, nemulţumirea a degenerat în ameninţări violente.
Un forum este intitulat "Cum să execuţi un conducător de la Tepco". Un comentator spune că aceştia ar trebui aruncaţi în cazanele sub presiune de la centrala nucleară. Alt comentariu: "Moartea ar fi prea uşoară pentru ei. Trebuie trimişi la centrală!"
Pe internet sunt postate şi adresele directorilor şi salariile lor, motiv de noi critici şi ameninţări. Acum, sediul Tepco este păzit de poliţişti şi nici măcar reporterii străini nu sunt lăsaţi să discute cu personalul.
Oamenii nu prea mai au încredere nici în guvern. Premierul Naoto Kan a vizitat regiunea sinistrată, pentru prima dată după seismul din 11 martie.
Vizita sa a venit prea târziu. Aş fi vrut să fi venit aici mai devreme, când era plin de dărâmături peste tot.
La trei săptămâni după catastrofă, bilanţul victimelor a ajuns la aproape 12.000 de morţi şi peste 15.000 de dispăruţi.